27 Φεβρουαρίου 2013

Ισόβια για υπεξαίρεση στον Β. Παπαγεωργόπουλο

Ένοχους, για την υπόθεση του σκανδάλου υπεξαίρεσης, έκρινε σήμερα το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, μετά από πέντε μήνες δίκης, τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τον πρώην γ.γ. του δήμου Μιχάλη Λεμούσια και τον πρώην ταμεία του δήμου και κεντρικό κατηγορούμενο Παναγιώτη Σαξώνη, καθώς και τους δυο προϊσταμένους της ταμειακής υπηρεσίας.

Η ποινή για τον πρώην δήμαρχο της Θεσσαλονίκης είναι ισόβια. Κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια κατ' εξακολούθηση στην υπεξαίρεση.
Ο Μιχάλης Λεμούσιας κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση και απλή συνδρομή σε πλαστογραφία.
Ο Π. Σαξώνης κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση και πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη περί καταχραστών δημοσίων, και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αθώοι κρίθηκαν οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν.Γερογιάννης, Μιχ. Ζορπίδης και Θ. Αθαναθαρός.

Το δικαστήριο επίσης όρισε το συνολικό ποσό της βεβαιωμένης υπεξαίρεσης στο ποσό των 21,1 εκατ. ευρώ.

Στην ετυμηγορία τους οι δικαστές ανέδειξαν ως κεντρικούς πρωταγωνιστές το δίδυμο Παπαγωργόπουλου - Λεμούσια. «Δυνατά μυστικά τους κρατούσαν αλληλέγγυους » είπε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου.

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ο Λεμούσιας ξέσπασε φωνάζοντας ότι είναι αθώος. «Εδώ μέσα χύνεται αίμα αθώων για την κοινή γνώμη», ενώ οι υπόλοιποι δέκα αθωωθέντες χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι ξέσπασαν σε κλάματα.

Και δυο λόγια για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο:

Γεννήθηκε το 1947 στην Θεσσαλονίκη. Αναδείχθηκε σε σπουδαίο αθλητή (σπρίντερ), ενώ παράλληλα σπούδαζε στην οδοντιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έγινε αρκετές φορές πρωταθλητής Ελλάδος και Βαλκανιονίκης στα 100 μέτρα και κατέκτησε τρία ευρωπαϊκά μετάλλια. «Φτερωτό γιατρό» τον ονόμαζαν.

Βουλευτής από το 1981 και επί 17 συνεχόμενα χρόνια με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Στή συνέχεια, το 1998, κάθισε στον δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης όπου παρέμεινε για 12 χρόνια. Εκλέχτηκε 3 συνεχόμενες 4ετίες, με τη στήριξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Λίγες ημέρες μετά την έναρξη της δίκης, στις 22 Σεπτεμβρίου 2012, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο «Τα ψέματα τελείωσαν… τον λόγο έχει η ελληνική Δικαιοσύνη!».

Και τον είχε!

_____________________
Πηγή:http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου