28 Φεβρουαρίου 2013

Καταδίκη Β. Παπαγεωργόπουλου: Κάτι φαίνεται να αλλάζει

Από χθες το μεσημέρι κάτι φαίνεται να έχει αλλάξει. Ένα δημόσιο πρόσωπο, που διαδραμάτισε ως βουλευτής και ως δήμαρχος, σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας, που υπήρξε ένας μύθος στον αθλητισμό, οδηγήθηκε για υπεξαίρεση στη φυλακή, για να παραμείνει εκεί όλη την υπόλοιπη ζωή του.

Είναι διάχυτη η ικανοποίηση στο κοινωνικό σύνολο, ότι επιτέλους και σε αυτό τον τόπο μπορεί να αποδοθεί η δικαιοσύνη, ακόμη και αν βρίσκεται αντιμέτωπη με κάποιον ισχυρό πολιτικό παράγοντα.


Για χρόνια πολλά είχαμε κουραστεί να ακούμε ανόητες φράσεις του τύπου: "ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα πέσει βαρύς στα κεφάλια των ενόχων" ή "το μαχαίρι θα φτάσει βαθιά στο κόκαλο". Γιατί εκεί στα λόγια, οι κάθε είδους αρμόδιοι εξαντλούσαν το καθήκον τους απέναντι στη διαφθορά. ΄

Όμως χθες κάτι άλλαξε. Κάποια είδωλα, όπως εκείνο του "φτερωτού γιατρού" γκρεμίστηκαν.  


Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη καταδίκη δεν αποσκοπούσε απλώς και μόνο στην προσωρινή ικανοποίηση του λαϊκού αισθήματος. Ότι ήταν κάτι βαθύτερο, κάτι πιο μόνιμο. Ότι ήταν ένα μήνυμα προς όλα τα κυκλώματα διαφθοράς. Και ότι ήταν η μόνο η αρχή. 

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η "δικαιοσύνη" θα συνεχίσει το έργο της. Τώρα, που οι κακοί διαχειριστές του δημοσίου χρήματος νοιώθουν ότι δεν μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχοι. Τώρα, που άρχισε να γίνεται φανερό ότι το πανηγύρι έχει τελειώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου