15 Φεβρουαρίου 2013

Daniel Cohn-Bendit: «Ονειρευόμουν να πολιτευτώ στην Ελλάδα»

Είχε ονειρευτεί "να είναι υποψήφιος σε ένα οικολογικό ψηφοδέλτιο στην Ελλάδα" και στην συνέχεια "να είναι υποψήφιος των οικολόγων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής". Αυτά, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει στο βιβλίο του, με το οποίο ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την πολιτική, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

"Με ένα 10 ως 15%, θα έθετα σε κίνηση μια νέα δυναμική μέσα στην ελληνική κοινωνία και θα είχα κλονίσει τους ηττοπαθείς ή κυνικούς συντηρητισμούς που υπονομεύουν την πολιτική στην Ευρώπη", γράφει ο γαλλογερμανικής καταγωγής Γερμανός πολιτικός και ηγετική φυσιογνωμία του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος αλλά και του αξέχαστου Μάη του '68. Και προσθέτει: "Όμως όλο αυτό δεν είναι παρά ένα όνειρο. Το φάντασμα ενός αντίο".

"Κι έπειτα θα με κατηγορούσαν για μια ακόμη φορά ότι είμαι ξεροκέφαλος και έχω ένα υπερβολικό εγώ", ειρωνεύεται. "Η ιδέα να επανεφεύρεις το χώρο της ιδιωτικής, πολιτιστικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής σου" στο μέτρο των 68 χρόνων σου κινητοποιεί τη φαντασία του: "Τρέξε, σύντροφε, ο παλιός κόσμος είναι πίσω σου".

Όμως, πριν από την απόφαση να σταματήσει, είχαν προηγηθεί πιο προσωπικές σκέψεις, ιδιαίτερα έπειτα από μια επιτυχημένη επέμβαση για την αφαίρεση ενός καρκινικού όγκου. "Άρχισα να αφουγκράζομαι το σώμα μου. Δεν αισθάνομαι πλέον ικανός να φέρω σε πέρας μια ευρωπαϊκή εκστρατεία που απαιτεί σωματική και πνευματική παρουσία σε όλη την ήπειρο", εξηγεί 
ο 68χρονος πλέον Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

__________________
Πηγή: Έθνος On Line της 15/2/13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου