19 Φεβρουαρίου 2013

Ολάντ: Ήρθα να κινητοποιήσω τις γαλλικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα

Δεν ήρθα στην Ελλάδα για να πουλήσω εξοπλισμούς, αλλά για να να κινητοποιήσω τις γαλλικές εταιρείες, να δείξω αλληλεγγύη και να στείλω μήνυμα φιλίας, στήριξης, εμπιστοσύνης και ανάπτυξης, υπογράμμισε σήμερα στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

«Η Ελλάδα πάντα ήταν στο πλευρό μας σε όλες τις στιγμές - ευχάριστες ή δυσάρεστες - της ιστορίας μας», τόνισε ο κ. Ολάντ και σήμερα «βρίσκομαι εδώ ως ηγέτης που θέλησε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, γιατί χρειαζόμαστε σταθερότητα και από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να πείσω όλους τους ηγέτες ότι έπρεπε η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη».

Ο Γάλλος Πρόεδρος αναγνώρισε πως έπρεπε να γίνουν θυσίες, καθώς και ότι καμία άλλη χώρα δεν έχει περάσει τέτοιες δοκιμασίες, την ίδια ώρα όμως, υπογράμμισε, «πρέπει να δώσουμε στην Ελλάδα κάθε δυνατότητα και ευκαιρία να πετύχει τους στόχους της». «Τους τελευταίους μήνες κάναμε ό,τι μπορούσαμε, για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Και αυτό έγινε. Είναι κεκτημένο σήμερα», τόνισε, και από τη στιγμή που τήρησε τις δεσμεύσεις της, «επιτρέψαμε στην Ελλάδα να αποκτήσει την απαραίτητη ρευστότητα».

Μεταξύ άλλων ο κ. Ολάντ αναφέρθηκε στη διοικητική συνεργασία και στην τεχνική στήριξη προς τις ελληνικές αρχές σε τομείς όπως ο Τουρισμός και η Υγεία.

«Ήρθα στην Ελλάδα για να κινητοποιήσω τις γαλλικές εταιρείες ώστε να επενδύσουν στην Ελλάδα», τόνισε ο Πρόεδρος Ολάντ και αναφερόμενος στην παρουσία των γαλλικών εταρειών στη χώρα μας και στην ανάγκη ενίσχυσής της, εκτίμησε πως και οι δύο πλευρές έχουν πολλά να κερδίσουν. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί, διαβεβαίωσε, οι γαλλικές εταιρείες θα είναι παρούσες σε πολλούς τομείς: νερό, ηλεκτρική ενέργεια, σιδηρόδρομοι κ.α.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ανάπτυξη ανέφερε. «Δεν ήρθα για να πουλήσω εξοπλισμούς, γιατί το άκουσα κι αυτό... Ήρθα για να δείξω αλληλεγγύη και να βοηθήσω να επανέλθει η εμπιστοσύνη ... να στείλω μήνυμα φιλίας, στήριξης, εμπιστοσύνης και ανάπτυξης», ήταν η απάντηση του κ. Ολάντ στην κριτική για τα κίνητρα της επίσκεψής του στη χώρα μας.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου