23 Οκτωβρίου 2013

Οι 25 καλύτερες εταιρείες για να δουλεύει κανείς

Την ετήσια διεθνή λίστα World's Best Multinational Workplaces με τις 25 πολυεθνικές εταιρείες που διακρίνονται το 2013 για το εργασιακό τους περιβάλλον ανακοίνωσε η εταιρεία έρευνας, συμβουλευτικών υπηρεσιών και εκπαίδευσης Great Place to Work.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η εταιρεία Google και ακολουθούν οι SAS, NetApp και Microsoft. Η βιομηχανία W.L. Gore συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα. 

Τέσσερις από τις 25 πολυεθνικές εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα βραβεύτηκαν για το εργασιακό τους περιβάλλον και στην Ελλάδα. Πρόκειται για τις εταιρείες Microsoft, Diageo Hellas, MARS Hellas και Novartis Hellas

Ακολουθεί η λίστα World’s Best Multinational Workplaces: 
1. Google
2. SAS Institute
3. Netapp
4. Microsoft (1η στην Ελλάδα, Κατηγορία 50-250 άτομα)
5. W. L. Gore & Associates
6. Kimberly Clark
7. Marriott
8. Diageo (10η στην Ελλάδα, Κατηγορία 50-250 άτομα)
9. National Instruments
10. Cisco
11. Autodesk
12. Monsanto
13. BBVA
14. American Express
15 Hilti
16. Telefónica
17. Accor
18. Quintiles
19. SC Johnson
20. Fedex Corporation
21. Atento
22. Mars (5η στην Ελλάδα, Κατηγορία 50-250 άτομα)
23. McDonald's
24. The Coca - Cola Company
25. Novartis (9η στην Ελλάδα, Κατηγορία 250+ άτομα)

Η λίστα με τις Καλύτερες Πολυεθνικές World’s Best Multinational Workplaces στηρίζεται στη βάση δεδομένων έρευνας από εταιρείες οι οποίες διακρίθηκαν στις επί μέρους εθνικές λίστες Best Workplaces.

Περιλαμβάνει τις 25 καλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στον κόσμο όσον αφορά το εργασιακό τους περιβάλλον. Μια εταιρεία για να είναι υποψήφια ένταξης σε αυτή τη λίστα, πρέπει να διακριθεί τουλάχιστον σε 5 εθνικές λίστες Best Workplaces, να απασχολεί το λιγότερο 50 άτομα σε κάθε χώρα που διακρίνεται, να έχει 5000 εργαζόμενους παγκοσμίως, και τουλάχιστον το 40% του εργατικού της δυναμικού να εργάζεται εκτός της χώρας στην οποία εδρεύουν τα κεντρικά της γραφεία.

H SAS Institute στην Ελλάδα διακρίθηκε πρώτη στην κατηγορία μεγέθους 20-49 εργαζόμενοι της λίστας Best Workplaces Greece, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στην παγκόσμια λίστα καθότι σε τοπικό επίπεδο απασχολεί λιγότερα από 50 άτομα.

Πηγή: http://www.tanea.gr 23.10.2013

Σχόλιο: Μοιάζει κάπως με τραγική ειρωνεία, σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας, να συζητάμε για εργασιακό περιβάλλον. Όμως πολύ περισσότερο τότε, σε καταστάσεις κρίσεις, έχει διαπιστωθεί ότι μέρος της εργοδοσίας εκμεταλλευόμενο την αυξημένη ανεργία, εκτός από τη συμπίεση των αποδοχών, υποβαθμίζει και τις συνθήκες εργασίας. Η απαίτηση λοιπόν για συνεχή βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος δεν θα πάψει ποτέ να είναι το ζητούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου