29 Οκτωβρίου 2013

Η Millennium bank BCP πουλάει το 4,3% της τράπεζας Πειραιώς

Η Millennium BCP πουλάει το 4,3% ή 235 εκατ μετοχές και 235 εκατ warrants της τράπεζας Πειραιώς και ξένα funds αποκτούν τις αντίστοιχες μετοχές και warrants, επιβεβαιώνοντας, σύμφωνα με το "bankingnews.gr", την εμπιστοσύνη των ξένων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και ειδικά στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ήδη η διαδικασία του book bulding βρίσκεται σε εξέλιξη για να ολοκληρωθεί αύριο το πρωί πριν το άνοιγμα της χρηματιστηριακής αγοράς.

Η BCP κατείχε το 4,3% της τράπεζας Πειραιώς και μέσω του placement αναμένετε να αποκτήσει περί τα 500 εκατ. ευρώ, έναντι αρχικής επένδυσης 400 εκατ. ευρώ στην αύξηση μετοχικό κεφαλαίου (αμκ). Στην περίπτωση αυτή θα αποκομίσει καθαρό κέρδος 100 εκατ ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Millennium bank BCP συμμετείχε στην αμκ της Πειραιώς και κατείχε ποσοστό 4,3% με την αίρεση της αποχώρησης αν και εφόσον το αποφασίσει μετά το πέρας εξαμήνου. Δηλαδή η έξοδος της BCP από την Πειραιώς ήταν προσχεδιασμένη.

H ανακοίνωση της Millennium BCP:

Η Millennium BCP σχεδιάζει να πωλήσει το μερίδιό της στην Τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για μια κίνηση που αφορά στο ευρύτερο πλαίσιο στρατηγικής της πορτογαλικής τράπεζας, στην κατεύθυνση της πώλησης των non core assets της, ώστε να ενισχύσει την κεφαλαιακή της θέση.
Tο book building έχει ήδη ανοίξει για το επιταχυνόμενο placement.
Η BCP προτίθεται να προχωρήσει στην πώληση σε επενδυτές του συνόλου των 235,29 εκατ. μετοχών που κατέχει στην Τράπεζα Πειραιώς, αξίας 386 εκατ. ευρώ, αλλά και του αντίστοιχου ποσοστού των warrants.
Tα warrants έχουν εκδοθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Όπως η BCP ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα, στο πλαίσιο δημοσιοποίησης του σχεδίου αναδιάρθρωσής της, το ποσοστό στην Τράπεζα Πειραιώς δεν είναι στρατηγικό και επομένως διατίθεται προς πώληση.

_______________
Πηγή: www.bankingnews.gr 29.10.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου