30 Οκτωβρίου 2013

Κατεβάζουν ρολά τα πολυκαταστήματα Fokas

Τα ιστορικά πολυκαταστήματα Fokas κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες (δημοσίευμα στα Νέα σήμερα), αίτηση πτώχευσης, έπειτα από περισσότερα από 77 χρόνια λειτουργίας. 

Η εταιρεία δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις, καθώς έχει χάσει το 70% του τζίρου της τα τελευταία τέσσερα χρόνια και οι υποχρεώσεις της αγγίζουν τα 80 εκατ. ευρώ. Οι εργαζόμενοι στα πολυκαταστήματα του ομίλου σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Βόλο έχουν να πληρωθούν από το καλοκαίρι.

Η κατακόρυφη πτώση πωλήσεων του ομίλου, που δεν ξεπερνούσαν τα 30 εκατ. ευρώ, λόγω της μείωσης της καταναλωτικής δύναμης, έφεραν σε αδιέξοδο την εταιρεία.

Η κατάσταση όμως έφτασε στο απροχώρητο μετά την έξωσή της από το ιστορικό κατάστημα στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 48), ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας, καθώς δεν είχε εξοφλήσει τα μισθώματά της για πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη μονή ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Η μονή ζήτησε εγγυητικές για τις οφειλές της εταιρείας, οι πιστώτριες τράπεζες δεν τις χορήγησαν, και έτσι η μονή προχώρησε σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για το ακίνητο στην Τσιμισκή. Από την εταιρεία υποστηρίζουν ότι η Εκκλησία έδωσε "πισώπλατο" χτύπημα στα πολυκαταστήματα, που θα οδηγήσει στην ανεργία περίπου 600 εργαζομένους στον όμιλο.
Παράλληλα, η εταιρεία έβαλε λουκέτο στα καταστήματά της στην Αθήνα (στην οδό Ερμού) και στον Βόλο, λόγω μη καταβολής μισθώσεων και των εξώσεων που ακολούθησαν. Μετά τις αλλεπάλληλες εξώσεις, η εταιρεία λύγισε και η διοίκηση κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης την περασμένη Παρασκευή.

Πηγή: http://www.tanea.gr 30.10.2013

Σχετικό άρθρο στο "αφηρημένο":
http://www.afirimeno.com/2013/07/fokas.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου