13 Οκτωβρίου 2013

Τα δέκα μεγάλα της ψέματα της "Χρυσής Αυγής"

Στο γραφείο του ανακριτή οι χρυσαυγίτες βουλευτές έβαλαν στην άκρη την ναζιστική τους ταυτότητα και, καταφεύγοντας σε ανακρίβειες και ψέματα, προσπάθησαν να πείσουν ότι η οργάνωσή τους είναι ένα πολιτικό κόμμα σαν όλα τα υπόλοιπα.

Το «Εθνος» παρουσίασε χθες δέκα από τα πλέον εξόφθαλμα ψέματα, που είπαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής στις απολογίες τους. Τα αναφέρουμε (μαζί με τις αντίστοιχες αλήθειες, όπως τις παρουσιάζει η ίδια εφημερίδα) στη συνέχεια: 

1.Νίκος Μιχαλολιάκος: Δεν έχουμε τάγματα 
«Τα λεγόμενα περί ταγμάτων εφόδου αποτελούν συκοφαντία, τάγματα εφόδου η Χρυσή Αυγή δεν διαθέτει και δεν έχει ευρεθεί ούτε ένα έγγραφο σε όλες τις έρευνες των πολιτικών μας γραφείων και στις εκατοντάδες οικείες που να αναφέρει τάγματα εφόδου».

Η Αλήθεια: (Από ομιλία του ίδιου του Μιχαλολιάκου στις Θερμοπύλες): «Βγήκε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου ο δανδής Δένδιας, με ειρωνικό χαμόγελο να πει ότι θα συντρίψουμε τα τάγματα εφόδου. Εδώ είμαστε, ας έρθουν να μας συντρίψουν. Εσείς είστε τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Ας έρθουν να μετρηθούμε να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος».

2. Νίκος Μιχαλολιάκος: Πιστεύω στη Δημοκρατία 
«Πιστεύω στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και δεν μπορεί να είμαι υπεύθυνος για όσα κάνει κάθε μέλος της Χρυσής Αυγής».

Η Αλήθεια: Αν και δηλώνει ότι πιστεύει στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, ο Ν. Μιχαλολιάκος δυσφορεί όταν βρίσκεται στον ναό της. «Αισθανόμαστε άβολα εκεί μέσα. Μια σιχασιά και μια αηδία. Εάν θέλουν τα εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή. Βγαίνουμε στους δρόμους για να δούμε πόσα απίδια βγάζει ο σάκος. Θα δούνε τι σημαίνει τάγματα εφόδου, τι σημαίνει μάχη, τι σημαίνει αγώνας, τι σημαίνει οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια» είπε στις 25 Αυγούστου 2012 στις Θερμοπύλες.

3. Ηλίας Κασιδιάρης: Δεν είμαστε στρατός 
«Στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής δεν προβλέπεται παράταξη τύπου στρατιωτικού αγήματος. Στα εκατοντάδες βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο μπορεί ο καθένας να δει πως η διάταξη των συγκεντρωμένων είναι κανονική. Σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις όπως το μνημόσυνο του Μελιγαλά όπου κατόπιν δικής μου προτροπής βαδίσαμε συντεταγμένα προς το μνημείο, επιβάλλεται οι συμμετέχοντες για να επιδείξουν σεβασμό να μην προσέρχονται σε έναν χώρο μνήμης όπως πηγαίνουν στην εργασία τους ή σε άλλες ασχολίες τους».

Η Αλήθεια: Οπως φαίνεται στη φωτογραφία, η οποία δεν είναι από τον Μελιγαλά, το άγημα της Χρυσής Αυγής από τον πυρήνα της Νίκαιας προχωρά με στρατιωτικό βηματισμό για να γιορτάσει τη μάχη των Θερμοπυλών.

4. Ηλίας Κασιδιάρης: Δεν φοράμε στολή 
«Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός ή εντολή για τη χρήση στολής στις δημόσιες εκδηλώσεις... όπως αποδεικνύεται από το υλικό των εκδηλώσεων της Χρυσής Αυγής που υπάρχει και στο διαδίκτυο, μια μικρή μειοψηφία φίλων και οπαδών του κόμματος τα φέρουν με δική τους πρωτοβουλία».

Η Αλήθεια: Οποιος έχει δει έστω και ελάχιστες φωτογραφίες από εκδηλώσεις της οργάνωσης, γνωρίζει ότι ο ενδυματολογικός κώδικας είναι αυστηρός και περιλαμβάνει μαύρο μπλουζάκι και παντελόνι παραλλαγής. Στη φωτογραφία τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι, καθόλου τυχαία, ντυμένα ομοιόμορφα.

5. Ηλίας Κασιδιάρης: Είμαστε κόμμα! 
«Η Χρυσή Αυγή είναι ένας νόμιμος πολιτικός σχηματισμός και ουδεμία σχέση έχει με στρατιωτική ή παραστρατιωτική δράση».

Η Αλήθεια: Ο Ηλίας Κασιδιάρης διαψεύδει τον εαυτό του. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2012, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα, είχε πει: «Θα παρακαλέσω, όπως σε κάθε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής -γιατί οι δικές μας συγκεντρώσεις δεν είναι κομματικές ή πολιτικές-, θυμίζουμε περισσότερο, πράγματι, στρατιωτική μονάδα, σε στάση προσοχής, μετά το παράγγελμα, να τραγουδήσουμε όλοι μαζί τον εθνικό μας ύμνο».

6. Ηλίας Κασιδιάρης: Δεν ξέρω τον Ρουπακιά 
«Ο συγκεκριμένος (Γιώργος Ρουπακιάς) δεν είναι εγγεγραμμένο μέλος του κόμματος, εξ όσων γνωρίζω έχει συμμετάσχει σε κάποιες δραστηριότητες όπως και χιλιάδες άλλοι πολίτες».

Η Αλήθεια: Oπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες, ο Γιώργος Ρουπακιάς έχει οργώσει την Ελλάδα με τη Χρυσή Αυγή συμμετέχοντας σε πολλές εκδηλώσεις, αλλά και στην εκδρομή στη Νέδα (φωτογραφία).

7. Χρήστος Παππάς: Απεταξάμην τον Χίτλερ 
«Πολιτικά και ιδεολογικά δεν μπορώ να έχω τις αυτές πεποιθήσεις με ξένους εχθρούς που έβλαψαν την πατρίδα μου. Ο Χίτλερ πέθανε στο τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου και ουδεμία σχέση μπορεί να έχει πολιτικά με την Ελλάδα του 21ου αιώνα».

Η Αλήθεια: Οι φωτογραφίες του Χρήστου Παππά με πλήρη ναζιστική περιβολή αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Οι ναζιστικές ιδέες του γίνονται φανερές και από τα κείμενά του, που έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό της Χρυσής Αυγής.

8. Χρήστος Παππάς: Δεν είμαι ναζί 
«Ουδεμία σχέση έχω με τα έγγραφα αυτά, ομολογώ σίγουρα κατά οιονδήποτε τρόπο δεν απηχούν θέσεις της Χρυσής Αυγής, αλλά ούτε και δικές μου και σε ό,τι αφορά το καταστατικό είναι ένα κείμενο το οποίο τώρα πρωτοείδα και θεωρώ βλακώδες».

Η Αλήθεια: Ο φερόμενος ως υπαρχηγός δεν αναφέρει ότι το διαβόητο καταστατικό που δεν έχει δει ποτέ στη ζωή του βρέθηκε στο σπίτι του στα Ιωάννινα.

9. Ηλίας Παναγιώταρος: Ποιες λαϊκές; 
«Για τα μεν περιστατικά Ραφήνας - Μεσολογγίου γνωρίζω ότι δεν ήταν με κεντρική εντολή. Δεν γνωρίζω εάν υπήρξαν έκνομες πράξεις».

Η Αλήθεια: Χωρίς κεντρική εντολή, η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής έκανε έφοδο στις λαϊκές κάνοντας ελέγχους στα χαρτιά των μεταναστών και γκρεμίζοντας τους πάγκους τους. Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα γεγονότα αποδεικνύει τι όντως συνέβη.

10.Γιάννης Λαγός: Δεν χαιρετάμε ναζιστικά 
«Ποτέ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί τέτοια σύμβολα σε δημόσιες εκδηλώσεις του κόμματος και εάν ποτέ εμφανιζόταν κάποιος με τέτοια σύμβολα, θα του απαγορευόταν η συμμετοχή στη συγκεκριμένη εκδήλωση του κόμματος».

Η Αλήθεια: Το μεγαλύτερο σύμβολο της Γερμανίας του Χίτλερ, ο ναζιστικός χαιρετισμός, είναι μέρος του τελετουργικού της Χρυσής Αυγής. Η φωτογραφία με τον αρχηγό μέσα στα προτεταμένα χέρια μιλάει από μόνη της.

________________
Πηγή: από άρθρο του Στέλιου Βογιατζάκη στο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63901725

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου