23 Οκτωβρίου 2013

To Μουσείο Ακρόπολης μας προσκαλεί την 28η Οκτωβρίου

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα δίνει φέτος το Μουσείο Ακρόπολης, το οποίο θα προσφέρει σε παιδιά και ενήλικες μια σειρά παρουσιάσεων και εργαστηρίων.

Ολη την ημέρα από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη. Σημειώστε λοιπόν... 

Δέκα είναι οι παρουσιάσεις για ενήλικες με θέμα «Οι άλλοι θεοί της Ακρόπολης». Εδώ οι επισκέπτες/θεατές θα γνωρίσουν τους θεούς και τους ήρωες που υπήρξαν αντικείμενο λατρείας στην Ακρόπολη της θεάς Αθηνάς αλλά και τους τόπους λατρείας του Ποσειδώνα, της Αρτέμιδας, του Δία, του Ασκληπιού, του Διονύσου, της Αφροδίτης και άλλων θεών γύρω από τους ναούς της θεάς Αθηνάς στις πλαγιές του Ιερού Βράχου. Η συμμετοχή στις δέκα παρουσιάσεις είναι έως είκοσι πέντε επισκέπτες σε κάθε μία από αυτές (διάρκεια 30 λεπτά) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ενώ η δήλωση της συμμετοχής μπορεί να γίνει στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου Ακρόπολης. Ωρες παρουσιάσεων στα ελληνικά: 10.30 π.μ.-12 μεσημέρι, 1.30 μ.μ., 3 μ.μ. 5.30 μ.μ., 6 μ.μ, 7 μ.μ., ώρες παρουσιάσεων στα αγγλικά: 1 μ.μ., ώρες παρουσιάσεων στα γαλλικά: 5 μ.μ.

«Μύθοι σε εικόνες» ο τίτλος των οκτώ εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών. Πώς μπόρεσαν οι αρχαίοι Ελληνες να χωρέσουν τους μύθους τους σε εικόνες; Πώς έδωσαν ζωή και συναισθήματα στους ακίνητους πρωταγωνιστές τους; Τα παιδιά καλούνται να στήσουν κινητά εργαστήρια μπροστά από αρχαίους ήρωες και τέρατα και να ξανασχεδιάσουν γνωστούς αρχαίους μύθους. Η συμμετοχή είναι έως δέκα παιδιά ανά εργαστήριο (διάρκεια 30 λεπτά) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ όπως και στις παρουσιάσεις ενηλίκων η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται στο Γραφείο Πληροφοριών της εισόδου του Μουσείου.

Το εργαστήρι «Μύθοι σε εικόνες: Ηρακλής και Υδρα» θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι, 2 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ. και παράλληλα το εργαστήρι «Μύθοι σε εικόνες: Κένταυροι και Λαπίθες» θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι, 2 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ. Πληροφορίες: Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τηλ. 210 9000900, www.theacropolismuseum.gr.

___________________
Πηγή: http://www.kathimerini.gr 23.10.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου