12 Οκτωβρίου 2013

Μνημόνιο: Το μόνο σοβαρό κείμενο στη χώρα;

Αφηρημένες ...σκέψεις

Να λοιπόν που φτάσαμε σε εκείνο το θλιβερό σημείο να αναγνωρίζουμε και επίσημα, δια του υπουργού μας επί των οικονομικών, ότι το μόνο σοβαρό κείμενο, η μόνη σοβαρή πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι εκείνη της τρόικας...

Είπε χθες στη βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη:

«Μια από τις πιο οδυνηρές πραγματικότητες τις μεταπολίτευσης είναι ότι δεν καταρτίστηκαν σοβαρά και μακρόπνοα σχέδια για την οικονομία και το κράτος. Δεν είναι τυχαίο ότι το Μνημόνιο, αυτό το Μνημόνιο που έχουμε, παρόλες τις αδυναμίες του, είναι ίσως το μοναδικό κείμενο πολιτικής -και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς- που έθεσε συγκεκριμένους στόχους, δεσμευτικούς, για το σύνολο του ελληνικού κράτους, είτε μας αρέσει είτε όχι».

Αναγνώρισε έτσι ο κ. Στουρνάρας, την αδυναμία όλων των κατά καιρούς αρμοδίων υπουργών των οικονομικών να καταστρώνουν ένα μακρόπνοο αξιόπιστο οικονομικό σχέδιο για τη χώρα. Μια εναλλακτική πρόταση με αναπτυξιακή χροιά απέναντι στο μνημόνιο.

Και στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών ήταν κατηγορηματικός. «... Η κυβέρνηση οφείλει να καταστρώσει ένα μακρόπνοο οικονομικό σχέδιο, ανεξάρτητα και πέρα από τη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές... Το αναπτυξιακό πρόγραμμα είναι δική μας δουλειά» δήλωσε μεταξύ άλλων. 

Σύμφωνοι, το αναπτυξιακό πρόγραμμα είναι δουλειά της κυβέρνησης, αλλά γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει τη δουλειά της; Γιατί αβασάνιστα αποδέχεται τις όποιες προτάσεις της τρόικας, όταν βασικός στόχος εκείνης είναι να καταστεί δυνατή από τη χώρα μας η αποπληρωμή των δανείων που εκείνη μας παρέχει, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την ανάπτυξη της χώρας; 

Κατάφεραν έτσι να αναγάγουν το μνημόνιο σαν την μόνη σοβαρή πρόταση. Μήπως οι ίδιοι στερούνται σοβαρότητας;






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου