28 Οκτωβρίου 2013

Πρέπει να καταργηθούν οι "παρελάσεις";

Επανέρχεται ο προβληματισμός, επ' ευκαιρία της εθνικής επετείου, σχετικά με την κατάργηση ή μη των παρελάσεων. 

Πολλοί πιστεύουν ότι ο θεσμός, τόσο των μαθητικών όσο και των στρατιωτικών παρελάσεων, έχει πλέον "ξεφτίσει". Άλλοι πάλι επιθυμούν την κατάργησή τους, έχοντας υπόψη τους κάποια έκτροπα, που λαμβάνουν χώρα πριν, μετά ή και κατά τη διάρκεια των παρελάσεων, η προβολή των οποίων επισκιάζει τα όποια θετικά των εκδηλώσεων αυτών. 

Αντίθετα ένα μεγάλο μέρος των παραδοσιακών και "εθνικά σκεπτόμενων" πολιτών επιμένουν στη διατήρηση του θεσμού των παρελάσεων. 


Κάποιοι γνωστοί πολιτικοί, 
αυτές τις μέρες, τάχθηκαν υπέρ της κατάργησης των παρελάσεων. Συγκεκριμένα:

Κατά της πραγματοποίησης παρελάσεων τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης. Ο υπεύθυνος τομεάρχης Παιδείας του κόμματος δήλωσε ότι ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τις παρελάσεις.

Παλαιολιθικές με τον τρόπο που γίνονται, χαρακτήρισε τις παρελάσεις και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου. Στις παρελάσεις θα έπρεπε να παίρνουν μέρος «απλοί πολίτες και όχι άρματα μάχης» είπε.

Στην ανάγκη να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις, αλλά και η στρατιωτική της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε ο Θ. Πάγκαλος, σε πρωινή εκπομπή του Mega, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. «Είμαστε η μόνη χώρα όπου συμβαίνει αυτό. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου για να κολακεύσουμε κατά τρόπο ατυχή τη Θεσσαλονίκη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος. Για τις μαθητικές παρελάσεις είπε ότι «είναι εντελώς απαράδεκτό να δίνουμε στα παιδιά στοιχεία στρατιωτικής εκπαίδευσης σαν υποχρέωση γενική», προτείνοντας αντί των παρελάσεων στα σχολεία να γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως θεατρικά έργα, συζητήσεις, διαλέξεις.

Takis Ant / afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου