2 Μαΐου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 2.5.2015

Την αύξηση των συντελεστών της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ σχεδιάζει μεταξύ άλλων η κυβέρνηση, για να καλύψει το δημοσιονομικό κενό του 2015. Ταυτόχρονα εξετάζει τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ. Ωστόσο δεν αποκλείεται, ο φόρος να είναι μεσοσταθμικά μειωμένος κατά 10% μετά τη λελογισμένη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών που θα εφαρμοσθούν πιθανόν το δεύτερο εξάμηνο του έτους. 
kathimerini.gr 

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε ότι «δεν έχουμε ακόμη ξεκάθαρα τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων, αλλά είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Αυτό που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, είναι ότι δεν θα υπάρξει χρεοκοπία στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης». «Εάν θα πρέπει να εφαρμοστούν προεκλογικές δεσμεύσεις, θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν και αναλόγως» είπε. 
ethnos.gr

Από 1,5 έως 4,5 δισ. ευρώ, σε περίπτωση που θα έχει αναδρομική ισχύ, αναμένεται να «κοστίσει» η διαφαινόμενη κρίση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας των περικοπών που έγιναν το 2012 σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, σχεδόν στο σύνολο των ασφαλισμένων, στον ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ. 
kathimerini.gr

Την απόφασή της να αποσύρει τις καταθέσεις της από τις ελληνικές τράπεζες αιτιολόγησε η κ. Μιράντα Ξαφά, επικεφαλής της E.F. Consulting και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, μιλώντας στο newmoney.gr. "Δεν θεωρώ ότι είναι πατριωτικό καθήκον να ρισκάρω τις καταθέσεις μου, τη στιγμή που δεν υπάρχει σχέδιο εθνικής ανάκαμψης. Αντίθετα, μόνο πιεζόμενοι από την έλλειψη ρευστότητας η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να παραδεχτεί ότι εξελέγη με ανεφάρμοστες υποσχέσεις", δήλωσε χαρακτηριστικά. 
newmoney.gr 

Η κυβέρνηση του Νεπάλ απέκλεισε κάθε πιθανότητα να βρεθούν άλλοι επιζώντες, μια εβδομάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα. Ο τελευταίος απολογισμός τοποθετεί στους 6.621 τον αριθμό των νεκρών, και υπερδιπλάσιο τον αριθμό των τραυματιών. 
tovima.gr 

Ο στρατός της Νιγηρίας απελευθέρωσε 234 γυναίκες και παιδιά που κρατούνταν από τους ισλαμιστές αντάρτες της Μπόκο Χαράμ. Η νέα μαζική απελευθέρωση ομήρων έγινε την Πέμπτη σε δάσος στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου ο στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις εναντίον της ισλαμιστικής ομάδας. 
tanea.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου