8 Μαΐου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 8.5.2015

(upd) Βρετανία: Το Συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού Ντέϊβιντ Κάμερον είναι ο νικητής των χθεσινών εκλογών στη Βρετανία, εξασφαλίζοντας αυτοδυναμία, παρά τις αντίθετες προβλέψεις των δημοσκοπήσεων και του exit poll. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του BBC, οι Συντηρητικοί κερδίζουν 331 έδρες,
οι Εργατικοί 232, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, βασικοί σύμμαχοι του κ. Κάμερον, οκτώ έδρες, το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα 56 έδρες και το UKIP δύο. 
kathimerini.gr 

Μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών στη Βρετανία, ο Εντ Μίλιμπαντ ανακοίνωσε την παραίτησή του απο την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος. Προηγήθηκε η παραίτηση του Νίκολας Κλέγκ, ηγέτη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και βασικού συμμάχου του Κάμερον, καθώς το κόμμα του κατατροπώθηκε και έχασε 49 έδρες (κέρδισε μόλις 8 απο τις 57 του 2010). Την παραίτησή του ανακοίνωσε και ο ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε την έδρα του στο Κεντ. 
kathimerini.gr 

Πολιτική συμφωνία με τους εταίρους για την άρση των όποιων εμποδίων στις κρισιμότατες διαπραγματεύσεις που δείχνουν να βρίσκονται πλέον στην κορύφωσή τους, πρότεινε ευθέως σήμερα από του βήματος της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα τεχνικό θέμα που να καθιστά μη επιτεύξιμη μια τέτοια «έντιμη και αμοιβαία επωφελή» εξέλιξη. 
kathimerini.gr 

Ντάισελμπλουμ: «Η θέση του Eurogroup είναι αυτή του Νοεμβρίου του 2012. Αν η Ελλάδα ολοκληρώσει το πρόγραμμα, το οποίο και επανακαθορίζεται, τότε οι χώρες της ΕΕ θα μπορούσαν να εξετάσουν το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους και να αναθεωρήσουν και τα επιτόκια. Αλλά το πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί, έστω και με τροποποιήσεις» δήλωσε, ενώ σημείωσε ότι έχει επιτελεσθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. 
tovima.gr 

Φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Εξι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν, με την κατάσταση δύο εξ αυτών να κρίνεται κρίσιμη, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 8.20 το πρωί στα διυλιστήρια Ασπροπύργου κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε δεξαμενή. Η πυρκαγιά έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο. Οι δύο πιο σοβαρά τραυματισμένοι βρίσκονται διασωληνωμένοι στο «Θριάσιο» Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας. 
ethnos.gr 

Η εφαρμογή ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στα επίπεδα του 18%, που καθιστούν το μέτρο δημοσιονομικά ουδέτερο, θα επιβαρύνει περισσότερο τα οικονομικώς ασθενέστερα νοικοκυριά, τα οποία δαπανούν μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους σε τρόφιμα και υπηρεσίες.. Το ενδεχόμενο εφαρμογής του μέτρου προκαλεί αντιδράσεις ξενοδόχων, εστιατόρων κ.ά. 
kathimerini.gr 

Η νέα φοροκαταιγίδα και ιδιαίτερα η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, θα οδηγήσει σε μεγάλες αυξήσεις τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης για τα λαϊκά νοικοκυριά» αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ. 
tovima.gr 

Για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους σε κρίσιμα ζητήματα, όπως οι συλλογικές συμβάσεις, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, χθες, από το βήμα του 1ου επιχειρηματικού συνεδρίου της «Ναυτεμπορικής». 
naftemporiki.gr

Την παραίτηση της διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κας Αναστασίας Σακελλαρίου ζήτησε η κυβέρνηση. Η ίδια χθες έθεσε στη διάθεση της κυβέρνησης την παραίτησή της, μετά την εμπλοκή της στο θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης άφησε ακάλυπτη την διευθύνουσα σύμβουλο του ΤΧΣ σημειώνοντας ότι η παραπομπή της δημιουργεί θέμα.
kathimerini.gr 

Τρίτο, με ποσοστό 16,5%, θα ερχόταν το κόμμα των Podemos αν διεξάγονταν σήμερα βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) της Ισπανίας θα ήταν ο νικητής με 25,6% των ψήφων, ενώ οι σοσιαλιστές θα καταλάμβαναν τη δεύτερη θέση με 24,3%. Το επίσης νεοπαγές Ciudadanos θα καταλάμβανε την τέταρτη θέση με 13,8%.
Σχετική ανάρτηση: Podemos: στροφή προς τον ρεαλισμό






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου