6 Μαΐου 2015

Bild: Ο Μάρδας έβγαλε τα χρήματα έξω!

Μάρδας: Συκοφαντική δυσφήμιση τα περί εμβάσματος 80.000 ευρώ. «Μετέφερα μικρότερο ποσό για τις σπουδές της κόρης μου στις Βρυξέλλες»

Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, ότι τον Μάρτιο ο Δημήτρης Μάρδας έβγαλε στο εξωτερικό 80.000 ευρώ, ενώ είχε ήδη αναλάβει κυβερνητική θέση και οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών ήταν σε εξέλιξη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Η γερμανική εφημερίδα δημοσίευσε το όνομα του Δημήτρη Μάρδα έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», βάσει του οποίου αναπληρωτής υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης (χωρίς να τον κατονομάζει) μετέφερε σε τράπεζα του Λουξεμβούργου το ποσό των 80.000 ευρώ.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Μάρδας έκανε λόγο για συκοφαντική δυσφήμιση, σημειώνοντας ουδέποτε μετέφερε σε οποιαδήποτε τράπεζα του εξωτερικού τέτοιο ποσό και πως θα καταθέσει στο γραφείο του πρωθυπουργού αντίγραφο της δήλωσης πόθεν έσχες που υπέβαλε στις 24 Απριλίου, καθώς και αντίγραφα των τραπεζικών του λογαριασμών. Αντίθετα, έκανε λόγο για ένα μικρότερο ποσό (περί τις 30.000-40.000) που μεταφέρθηκε σε τράπεζα των Βρυξελλών πριν ακόμη αναλάβει κυβερνητική θέση και το οποίο προορίζεται για τις σπουδές της κόρης του στην πόλη αυτή.

Η γερμανική εφημερίδα, με βάση την παραπάνω αποκάλυψη, χαρακτηρίζει όλο και πιο απογοητευτική την πολιτική που ασκεί ο νέος Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ σημειώνει ότι τα μέλη της κυβέρνησής του χάνουν την αξιοπιστία τους. 

Πηγές: Στοιχεία από www.ethnos.gr και www.tovima.gr 06.05.2015






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο: