5 Μαΐου 2015

Ο Σκλαβενίτης εξαγοράζει τον Βερόπουλο

Στην υπογραφή συμφωνίας με τον Όμιλο Βερόπουλου για την απόκτηση των δραστηριοτήτων του τελευταίου στην Ελλάδα προχώρησε ο όμιλος Σκλαβενίτη. Το deal, παρότι σύμφωνα με πολλούς “υπαγορεύθηκε” από τις ασφυκτικές συνθήκες που δημιούργησε στην αγορά η παρατεταμένη κάμψη της κατανάλωσης και η έλλειψη ρευστότητας αναμένεται να ανατρέψει τους συσχετισμούς δυνάμεων και να δημιουργήσει νέα δεδομένα, όσον αφορά στους κορυφαίες παίκτες του χώρου.

Η απόκτηση αυτή θα υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού του Ομίλου Βερόπουλου και τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, προσπάθεια η οποία ήδη έχει ξεκινήσει εντατικά και η οποία επιδιώκει, με την βοήθεια του Ομίλου Σκλαβενίτη, την ορθολογική αναδιάρθρωση των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης Βερόπουλου στην Ελλάδα, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εκτιμάται ότι η ολοκλήρωση της υπογραφείσης συμφωνίας και η πλήρωση των σχετικών προϋποθέσεων θα καταστεί δυνατή εντός του έτους. Σημειώνεται ότι απαιτείται η έγκριση της συμφωνίας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω συμφωνίας των δύο εταιρειών θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος Ελληνικός Όμιλος στην αγορά λιανικής και cash & carry. Με ένα δίκτυο 342 καταστημάτων και ισχυρή παρουσία σε Αθήνα και περιφέρεια, το νέο σχήμα αναμένεται να διεκδικήσει μεγαλύτερα μερίδια από τους βασικούς ανταγωνιστές του (Μαρινόπουλος, ΑΒ Βασιλόπουλος, ΜΕΤRO, Μασούτης, κλπ.) ενώ κάποιοι θεωρούν βέβαιο πως οι φιλοδοξίες του φθάνουν μέχρι και την πρωτοκαθεδρία του χώρου.

Πηγές: Στοιχεία από www.capital.gr και http://www.imerisia.gr 


Σχετική ανάρτηση: Ο Σκλαβενίτης εξαγοράζει τις εταιρείες Μάκρο και Χαλκιαδάκης


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου