19 Ιουλίου 2015

Ο Warren Buffet αγόρασε το ελληνικό νησί «Άγιος Θωμάς»

Ο Αμερικανός μεγιστάνας Warren Buffett (Γουόρεν Μπάφετ) και ο Ιταλός εκατομμυριούχος Alessandro Proto (Αλεσάντρο Πρότο) αγόρασαν το νησί Αγιος Θωμάς στον κόλπο της Αίγινας, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας Proto Group Ltd, που δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate. 

Η αγορά ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη έναντι συνολικού τιμήματος 15 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Γουόρεν Μπάφετ, (φωτογραφία επάνω αριστερά) και ο Αλεσάντρο Πρότο σκοπεύουν να κάνουν ανάπτυξη ακινήτων στο νησί. Το νησί καλύπτει έκταση 1,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων. 

Αλεσάντρο Πρότο

Για τον Αλεσάντρο Πρότο, μέτοχο μαζί με τον Κάρλος Σλιμ των New York Times, είναι η τρίτη μεγαλύτερη συναλλαγή σε ακίνητα με τον Γουόρεν Μπάφετ. 

Ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Warren Buffet, που συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών πλουσιοτέρων ανθρώπων του κόσμου τα τελευταία χρόνια, δηλώνει πως: "Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και πολλοί άνθρωποι είναι έτοιμοι να επενδύσουν". 

Υπενθυμίζεται πως μόλις λίγες μέρες πριν ο διάσημος ηθοποιός Johny Depp (Τζόνι Ντεπ) αγόρασε τη βραχονησίδα Στρογγυλή στα Δωδεκάνησα. 

Πηγές: www.protothema.gr και www.express.gr 

Σχετική ανάρτηση:
Βραχονησίδα στην Ελλάδα απέκτησε ο Τζόνι Ντεπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου