28 Δεκεμβρίου 2015

Michael Jackson – Μία σύντομη βιογραφία

από το ellinogermaniko.com
Ο Αμερικανός τραγουδιστής, συνθέτης και χορευτής ήταν ένας από τους πιο πετυχημένους μουσικούς στην ιστορία. Κατά τη διάρκεια της πρώτης του καριέρας στους “Jackson Five“ έφτασε στο επίπεδο ενός σούπερ σταρ και με το σόλο-άλμπουμ του “Thriller” (1982),
το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, εξυψώθηκε στον “Βασιλιά της Ποπ”.

Ο Michael Jackson έλαβε 13 βραβεία Grammy και πούλησε περισσότερους από 750 εκατομμύρια δίσκους. Η επιτυχημένη ιστορία και κοινωνική δράση του όμως επισκιάστηκαν από πολλά πρωτοσέλιδα για την ιδιωτική του ζωή…

Ο Michael Joseph Jackson γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1958 στο Gary στην Indiana των ΗΠΑ. Ήταν το όγδοο από συνολικά δέκα παιδιά του οδηγού γερανών Joseph Jackson (1929) και της γυναίκας του, Katherine Jackson (1930). Ο πατέρας ήταν επίσης κιθαρίστας στο συγκρότημα “The Falcon”. Η μητέρα, πέρα από τα παιδιά, εργαζόταν επίσης με ημιαπασχόληση ως πωλήτρια.

Η οικογένεια ζούσε στη φτώχεια και τα παιδιά μεγάλωσαν με τη μουσική. Τα ταλέντα τους ξεδιπλώθηκαν με τη σιδηρά πυγμή του πατέρα τους. Ο Joseph Jackson αποδείχθηκε όχι μόνο αυστηρός δάσκαλος, αλλά και εξαιρετικός manager για τα παιδιά του. Ήδη από νεαρή ηλικία, τα τρία μεγαλύτερα αδέρφια του Michael έκαναν το 1964 δημόσιες εμφανίσεις και συμμετείχαν σε διαγωνισμούς ταλέντων ως οι “Jackson Brothers”. Το 1965 ξεκίνησε για τον Michael Jackson, στην ηλικία των 5 ετών, η σκληρή ζωή των σόου με το νεοσύστατο συγκρότημα “Jackson Five”.

Η φωνή του Michael Jackson ήταν ακόμη πολύ παιδική σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ, αλλά και τόσο δυναμική, που του δόθηκε εξαρχής ο ρόλος του βασικού τραγουδιστή. Αφότου το συγκρότημα κέρδισε τον πρώτο του διαγωνισμό ταλέντων, ταξίδευε από πόλη σε πόλη για να γίνει γνωστό.

Οπότε τα παιδιά έκαναν λάθη επί σκηνής, ο πατέρας τους τα έδερνε. Σύμφωνα με δηλώσεις της κόρης LaToya, ο πατέρας της την εκμεταλλευόταν και σεξουαλικά.

Ύστερα από μικρό χρονικό διάστημα, οι “Jackson Five” είχαν το πρώτο τους δισκογραφικό συμβόλαιο. Για να αντιμετωπίσουν το γεγονός πως τα μέλη του συγκροτήματος ήταν ανήλικα, έγραψαν ειρωνικά κομμάτια, όπως το “Δε χρειάζεται να είμαστε πάνω από 21 ετών”. Παρόλα αυτά, όλα τα τραγούδια ήταν αποτυχίες και το γκρουπ έχασε το συμβόλαιό του.

Το 1968 οι “Jackson Five” κερδίζουν ακόμη ένα διαγωνισμό για έγχρωμους και η ανταμοιβή τους ήταν η σχέση που απέκτησαν με ένα βραδινό κέντρο διασκέδασης της Νέας Υόρκης. Αυτή η επιτυχία έμελλε να αποδειχθεί σημείο κλειδί στην ιστορία των πέντε αδερφών, καθώς στη Νέα Υόρκη προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση. 


Πηγή: ellinogermaniko.com
Διαβάστε το και στα Γερμανικά, ακούστε και βίντεο, στα:
Μέρος 1ο: http://ellinogermaniko.com/2015/12/27/michael-jackson-eine-kurze-biographie-teil-1/
Μέρος 2ο: http://wp.me/p498l5-t6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου