22 Ιανουαρίου 2016

Σόρος: Η Ελλάδα παραμένει ένα πρόβλημα της Ευρωζώνης

Η Ελλάδα παραμένει ένα πρόβλημα της Ευρωζώνης, διαμήνυσε ο Αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος, εκτιμώντας ότι η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να σημειώσει αξιόπιστη ανάπτυξη έως ότου αποχωρήσει από το ευρώ.

Παραχωρώντας συνέντευξη στο «The New York Review of Books», ο Σόρος υποστήριξε ότι η ελληνική κρίση έχει αποδείξει ότι οι ευρωπαϊκές αρχές ξέρουν να προχωρούν από τη μία κρίση στην άλλη, καθώς μετά την Ελλάδα και τη Ρωσία, πλέον καλούνται να διαχειριστούν τους Σύρους πρόσφυγες.

«Η Μέρκελ είχε προβλέψει σωστά ότι η μεταναστευτική κρίση έχει τη δυναμική να καταστρέψει την Ευρώπη. Αυτή η πορεία μπορεί να ανατραπεί μόνο από τους ίδιους τους Γερμανούς, οι οποίοι οφείλουν να αντιμετωπίσουν με υπευθυνότητα το πρόβλημα» σημείωσε ο Αμερικανός επενδυτής.

Ο ίδιος τέλος, άσκησε κριτική στην Ευρώπη για το ζήτημα των ασύλων, επισημαίνοντας ότι εξαιτίας των λαθεμένων πολιτικών επιλογών, η ευρωπαϊκή ηγεσία μετέτρεψε μία «διαχειρίσιμη κρίση» σε μία «οξύτατη πολιτική κρίση». yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου