6 Ιανουαρίου 2016

Στα 599$, είναι το Oculus Rift υπερβολικά ακριβό;

Η εικονική πραγματικότητα είναι σχεδόν πραγματικότητα, για όσους έχουν αρκετά χρήματα στην τσέπη. Το πρώτο μαζικά παραγόμενο σετ εικονικής πραγματικότητας στην αγορά, το Oculus Rift του Facebook, ξεκίνησε σήμερα να δέχεται προ-παραγγελίες. Οι συσκευές θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται το Μάρτιο. 

Για τους παίκτες ηλεκτρονικών παιχνιδιών είναι ιδιαίτερα ακριβό, αν αναλογιστεί κανείς πως προς ώρας δεν υπάρχουν πολλά παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας. Ακόμη χειρότερα, για να καταφέρει κανείς να χρησιμοποιήσει το Oculus Rift θα χρειαστεί ένα δυνατό, ακριβό PC ειδικά κατασκευασμένο για παιχνίδια. 

Είναι όμως λάθος του Facebook να κάνει διαθέσιμο το σετ εικονικής πραγματικότητάς του σε αυτή την τιμή; Η απάντηση είναι μάλλον “όχι”. Στα 600$ όσοι σπεύδουν να αγοράσουν νέες τεχνολογίες θα τσιμπήσουν. Αυτό έγινε εμφανές κατά τις πρώτες ώρες των προ-παραγγελιών, όταν οι servers του Oculus ήταν τόσο υπερφορτωμένοι, που πολλοί χρήστες έβλεπαν στην οθόνη τους διαρκώς μηνύματα σφάλματος. 

Οι πρώτοι χρήστες λοιπόν θα ανακινήσουν το ενδιαφέρον από στόμα σε στόμα, μέσω κοινωνικών δικτύων κλπ. και εν τέλει η τιμή θα πέσει αρκετά για τους πιο περιστασιακούς, οικονομικά σκεπτόμενους παίκτες και θα αρχίσουν να συμμετέχουν περισσότεροι χρήστες. Σε κάθε περίπτωση, το 2016 θα είναι ένα εντυπωσιακό έτος για την τεχνολογία ηλεκτρονικών παιχνιδιών και ένα έτος-σταθμός για την εικονική πραγματικότητα. 


Διαβάστε το και στα Αγγλικά: 

At $599, is Oculus Rift too expensive?

Virtual Reality is just around the corner, if your pockets are deep enough. The first major VR headset to market, Facebook’s Oculus Rift, opened up to pre-orders today. The units begin shipping in March... 

Συνέχεια στο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου