7 Ιανουαρίου 2016

Soros: Το 2008 θυμίζει η κρίση στις αγορές

Η Κίνα «μεταφέρει προβλήματα στον υπόλοιπο κόσμο», τονίζει ο δισεκατομμυριούχος George Soros, ο οποίος επισημαίνει πως οι επενδυτές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Η κατάσταση της Κίνας «εξελίσσεται σε κρίση» και θυμίσει την περίοδο του 2008.

Οι παγκόσμιες αγορές αντιμετωπίζουν κρίση και οι επενδυτές χρειάζεται να είναι προσεκτικοί, υποστήριξε σήμερα ο George Soros σε ένα οικονομικό φόρουμ στη Σρι Λάνκα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο δισεκατομμυριούχος ανέφερε πως η Κίνα παλεύει να βρει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και η υποτίμηση του νομίσματός της μεταφέρει προβλήματα στον υπόλοιπο κόσμο. Μια επιστροφή σε θετικά επιτόκια αποτελεί πρόκληση για τον ανεπτυγμένο κόσμο, ενώ το τρέχον περιβάλλον εμφανίζει ομοιότητες με εκείνο του 2008.

«Η Κίνα έχει μεγάλο πρόβλημα προσαρμογής», τόνισε ο Soros, προσθέτοντας ότι «θα έλεγα πως εξελίσσεται σε κρίση. Όταν κοιτάζω τις χρηματοπιστωτικές αγορές, υπάρχει μια σοβαρή πρόκληση που μου θυμίζει την κρίση που είχαμε το 2008».

Σημειώνεται ότι οι αγορές παγκοσμίως είναι σε αναταραχή στην πρώτη εβδομάδα του νέου έτους, με την βύθιση του γουάν να εντείνει τις ανησυχίες για την ισχύ της κινεζικής οικονομίας. Ήδη οι συναλλαγές στα κινέζικα χρηματιστήρια διεκόπησαν δύο φορές την πρώτη εβδομάδα του έτους, την περασμένη Δευτέρα και σήμερα Πέμπτη, καθώς οι δείκτες παρουσίασαν πτώση μεγαλύτερη του 7%, παρασύροντας σε σημαντικές απώλειες τις παγκόσμιες αγορές.yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου