30 Αυγούστου 2016

Kαλλιεργεί τον ταξικό διαχωρισμό με βάση τον ΕΝΦΙΑ

Αφηρημένα ...Σχόλια

Κυκλοφορεί και αυτό: Δηλαδή, ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει στη Θεσσαλονίκη ότι όσοι έχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας κάτω από ένα ποσό (πχ 50.000 ευρώ*) δεν θα πληρώνουν καθόλου ΕΝΦΙΑ. Τον κ. Τσίπρα δεν τον ενδιαφέρει, έτσι λένε, σε ποιους θα μετακυλίσει το βάρος ώστε να συμπληρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται από τους δανειστές για τον ΕΝΦΙΑ. Εκείνο για το οποίο πρωτίστως ενδιαφέρεται είναι να καλλιεργήσει τον ταξικό διαχωρισμό. Αλλοι θα πληρώνουν και άλλοι όχι. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, εκείνοι που δεν θα πληρώνουν είναι σημαντικός αριθμός και νομίζει ότι θα του μείνουν πιστοί ως τις εκλογές. Και αυτοί είναι αρκετοί ώστε να του δώσουν ακόμα και την πρωτιά! 
Την καλύτερη αντιπολίτευση την κάνει ο ΕΝΦΙΑ
Ας μην ξεχνάμε ότι όσο ο Αλ. Τσίπρας βρισκόταν στην αντιπολίτευση έλεγε ότι «την καλύτερη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Σαμαρά την κάνει ο ΕΝΦΙΑ». Αυτό τώρα το βρίσκει μπροστά του και προσπαθεί να το ξεπεράσει. Και ας λέει η ΝΔ ότι ο ΕΝΦΙΑ «αποδόμησε τόσες κυβερνήσεις και τόσους πρωθυπουργούς, δεν τη γλιτώνει με τίποτα ούτε ο κ. Τσίπρας, ό,τι και αν τάξει».

Η κυβέρνηση ήδη ... πανηγυρίζει (!) προβάλοντας στοιχεία που δείχνουν ότι σημαντικό μέρος των φορολογουμένων θα πληρώσει για το 2016 λιγότερο ΕΝΦΙΑ.

Ειναι χαρακτηριστικοί οι τίτλοι των σχετικών δημοσιευμάτων στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ:
«Στο Taxisnet ο φετινός ΕΝΦΙΑ του 2016 - Το 38,5% θα πληρώσει λιγότερο» είναι ο τίτλος στην avgi.gr.
«ΕΝΦΙΑ: Η συντριπτική πλειονότητα πληρώνει ίδιο ή λιγότερο ποσό - Στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά» έχει σαν τίτλο το 
το σχετικό δημοσίευμα στο left.gr.
«Ίδιος ή λιγότερος ΕΝΦΙΑ για τα δύο τρίτα των Ελλήνων» είναι ο αντίστοιχος τίτλος στο άρθρο του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ενώ την ίδια στιγμή, από τελείως διαφορτική οπτική γωνία βλέπουν τα ίδια στοιχεία τα πιο συντηριτικά ΜΜΕ: πχ «Ακριβότερος ΕΝΦΙΑ για 4 στους 10 ιδιοκτήτες» είναι ο τίτλος στην kathimerini.gr

Το γεγονός ότι η επί έλαττον διαφορά στον ΕΝΦΙΑ μέρους των φορολογουμένων μετακυλίεται σε ένα άλλο εξ ίσου σημαντικό μέρος αυτών, εκείνων που έχουν στην κατοχή τους μεγαλύτερης αξίας ακίνητα, δεν φαίνεται να απασχολεί τον κ. Τσίπρα. Ούτως ή άλλως αυτοί δεν είναι ψηφοφόροι δικοί του! 
Το άλλο 38,5%, που σύμφωνα με την Αυγή "θα πληρώσει λιγότερο ΕΝΦΙΑ", του είναι αρκετό! 

Takis Ant για το afirimeno.com με κάποια στοιχεία* από το 
tovima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου