25 Αυγούστου 2016

Απούσα η Κορακάκη από τη βράβευση των Ολυμπιονικών

Η «χρυσή» και «χάλκινη» Ολυμπιονίκης της Ελλάδας στο Ρίο, Άννα Κορακάκη, δεν θα παραστεί, στη σημερινή βράβευση των Ολυμπιονικών που θα διεξαχθεί το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα τιμήσει τους αθλητές και τις αθλήτριες που ξεχώρισαν στους Αγώνες της Βραζιλίας, ωστόσο, αυτό δεν θα συμβεί και με την Δραμινή Ολυμπιονίκη της σκοποβολής, καθώς όπως έγινε γνωστό δεν προσκλήθηκε ποτέ!

Αν και είχε υποδοχή «αρχηγού κράτους» μόλις επέστρεψε στην Αθήνα λόγω των μεγάλων διακρίσεων που πέτυχε στη διοργάνωση, παρ΄ όλα αυτά δεν θα βρεθεί σε λίγη ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο με τους υπόλοιπους συναθλητές της. Ο πατέρας της Άννας Κορακάκη και προπονητής της φέρεται να επιβεβαίωσε το δυσάρεστο αυτό περιστατικό.

Τι δήλωσε ο Τάσος Κορακάκης στο gazzetta.gr : 

«Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω... Νιώθω απογοήτευση, νιώθω ότι δέχομαι πόλεμο από παντού. Τα έχω βάλει με όλους και προφανώς πληρώνω το τίμημα γι αυτό. Πραγματικά δεν θέλω να πιστέψω ότι επί τούτου δεν προσκληθήκαμε, αλλά όσο και να προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου γι αυτό, διατηρώ κάποιες αμφιβολίες. Έμαθα από δημοσιογράφους για την τιμητική εκδήλωση χθες το βράδυ και επικοινώνησα με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, ο οποίος θεωρώ ότι δεν ευθύνεται για όλο αυτό, όμως σίγουρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Γνώριζαν ότι η Άννα θα βρίσκεται στο εξωτερικό και είχαμε συνεννοηθεί στην περίπτωση που η εκδήλωση πραγματοποιηθεί πριν από την ημερομηνία που επρόκειτο να επιστρέψει, να μας ενημέρωναν εγκαίρως ώστε να είμαστε παρόντες. Νιώθω τεράστια απογοήτευση...», δήλωσε ο Τάσος Κορακάκης στο gazzetta.gr. 

Τι ανέφεραν πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας:

Οπως ανέφεραν πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος επικοινώνησε προσωπικά με τον πατέρα της αθλήτριας, ο οποίος και τον ενημέρωσε ότι η Άννα Κορακάκη δεν μπορεί να παραστεί, καθώς βρίσκεται εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Γαλλία.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η βράβευσή της θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, σε κατ' ιδίαν συνάντηση που θα έχει η χρυσή Ολυμπιονίκης με τον κ. Παυλόπουλο, μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα. 

Πηγές: naftemporiki.gr, gazzetta.gr

1 σχόλιο: