24 Αυγούστου 2016

Ινδία: Αστυνομικοί θα βάψουν τα κέρατα των αγελάδων με φωσφοριζέ μπογιά

... Για να μειώσουν τα τροχαία δυστυχήματα τη νύχτα 

Με φωσφορίζουσες ταινίες που κολλάνε στα κέρατα των αδέσποτων αγελάδων προσπαθούν οι Ινδοί αστυνομικοί να μειώσουν τον αριθμό των τροχαίων δυστυχημάτων που σημειώνονται τις νύχτες στους δρόμους της κεντρικής Ινδίας. 

Μετά από αλλεπάλληλα δυστυχήματα στα οποία εμπλέκονταν ζώα, άνδρες της τροχαίας μιας περιφέρειας του κρατιδίου Μάντια Πραντές τοποθέτησαν φωσφορίζουσες πορτοκαλί ταινίες στα κέρατα 300 αγελάδων και ταύρων ώστε να διακρίνονται από τους οδηγούς όταν πέφτει το σκοτάδι.

Εκατοντάδες βοοειδή περιφέρονται στους οδικούς άξονες της Ινδίας και συνιστούν μεγάλο κίνδυνο για τους οδηγούς αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. "Πολλοί οδηγοί τραυματίστηκαν ή σκότωσαν ζώα με τα οποία συγκρούστηκαν τη νύχτα", εξήγησε ο Καϊλάς Σοχάν, επιθεωρητής της τροχαίας της περιφέρειας Μπαλαγκάτ. "Έπρεπε να επέμβουμε κατεπειγόντως για να αποτρέψουμε αυτά τα δυστυχήματα", τόνισε.

Τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα έπεισαν τους αστυνομικούς ότι η μέθοδός τους αποδίδει. Έτσι, αγόρασαν ανεξίτηλη φωσφορίζουσα μπογιά για να βάψουν τα κέρατα των αγελάδων καθώς οι αυτοκόλλητες ταινίες δυστυχώς ξεκολλάνε μετά από μερικές εβδομάδες. Παράλληλα, ζήτησαν από τους αγρότες που έχουν βοοειδή να πράξουν το ίδιο.

Πέρσι περίπου 550 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ινδία σε τροχαία δυστυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν αδέσποτα ζώα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Σημειώνεται ότι οι αγελάδες στην Ινδία θεωρούνται ζώα ιερά. Το κρέας τους δεν καταναλώνεται, παρά μόνο το γάλα τους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου