27 Αυγούστου 2016

Φλαμπουράρης: Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει θέσεις για να μην αλλάξει αξίες!

Η Δήλωση της Ημέρας. Έγινε από τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, σημείωσε: «ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται από μακριά και πάει μακριά. Συγκρούστηκε με τον εαυτό του και τις βεβαιότητές του και καλείται βιαίως να καταλάβει ότι κάποιες φορές αλλάζεις "θέσεις" για να μην αλλάξεις αξίες». 

Προφανώς εμπαίζει το λαό ο κ. Φλαμπουράρης με τέτοιου είδους δηλώσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως πολιτικος τσαρλατανισμός!

Ακολουθεί η ερώτηση του δημοσιογράφου και η ολόκληρη η απάντηση του υπουργού Επικρατείας: 

Δημοσιογράφος: Τον Οκτώβριο θα διεξαχθεί το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιες παθογένειες του παρελθόντος θεωρείτε πως πρέπει να ξεπεραστούν κατά προτεραιότητα; 

Φλαμπουράρης: Κατ’ αρχάς, αντιδρώ σε τοποθετήσεις που υπαινίσσονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον κάτι άλλο από αυτό που ήταν πριν, και μάλιστα τόσο ριζικά διαφορετικό, που οφείλει να πετάξει το παρελθόν του ως «παθογένεια». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται από μακριά και πάει μακριά. Συγκρούστηκε με τον εαυτό του και τις βεβαιότητές του και καλείται βιαίως να καταλάβει ότι κάποιες φορές αλλάζεις «θέσεις» για να μην αλλάξεις αξίες. Αυτή τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ενισχυθεί πολλαπλώς, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στον νέο ρόλο του: την κοινωνική γείωση της κυβερνητικής πολιτικής. 

Με τον όρο «κοινωνική γείωση» εννοώ μια αμφίδρομη σχέση που περιλαμβάνει (α) μια διαρκή μέριμνα του κόμματος για τον προσανατολισμό της κυβερνητικής πολιτικής ώστε να υπερασπίζεται πράγματι τα λαϊκά συμφέροντα, (β) την οργάνωση των πολιτών με στόχο να στηριχθεί και να βελτιωθεί η κυβερνητική πολιτική. 

Για να επιτευχθούν τα παραπάνω κομβικής σημασίας ζητήματα, χρειάζεται εμβάθυνση των δημοκρατικών διαδικασιών στο κόμμα και η ενίσχυση και ο πολλαπλασιασμός των μελών του. 

Takis Ant /afirimeno.com

Ολόκληρη η συνέντευξη στο: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου