20 Αυγούστου 2016

Κίνα: Στο κοινό η μεγαλύτερη και ψηλότερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο

Η μεγαλύτερη και ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο άνοιξε σήμερα για το κοινό στα εντυπωσιακά όρη του Ζανγκτζιατζιέ (κεντρική Κίνα), που φημίζονται ότι ενέπνευσαν την αμερικανική ταινία Άβαταρ.

Με μήκος 430 μέτρα και κρεμασμένη σε ύψος 300 μέτρων από το έδαφος, η γέφυρα είναι κατασκευασμένη ανάμεσα σε δύο κορυφές αυτού του φυσικού πάρκου της επαρχίας Χουνάν.

Η γέφυρα, η οποία έχει πλάτος έξι μέτρα και αποτελείται από 99 πλάκες διαφανούς γυαλιού, μπορεί να υποδεχθεί 800 ανθρώπους ταυτόχρονα, σύμφωνα με υπεύθυνο της τουριστικής ζώνης του Ζανγκτζιατζιέ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Εκτός από το να περπατήσουν πάνω στη γέφυρα και να θαυμάσουν τη θέα, οι τουρίστες θα μπορούν επίσης να κάνουν εκεί μπάντζι-τζάμπινγκ.

Για να καταδειχθεί η σταθερότητα της γέφυρας, οργανώθηκαν τους τελευταίους μήνες πολλά επικοινωνιακά χάπενινγκ: μεταξύ άλλων, ένας δημοσιογράφος χτύπησε το γυαλί με ένα μεγάλο σφυρί και ένα αυτοκίνητο γεμάτο επιβάτες την πέρασε, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα στη δομή της.

Οι τουρίστες πρέπει να κλείνουν μια ημέρα νωρίτερα το εισιτήριό τους, που κοστίζει 138 γιουάν (18 ευρώ).

Την ιδέα για τη γέφυρα είχε ο Ισραηλινός αρχιτέκτονας Χαΐμ Ντοτάν. 

Πηγή: naftemporiki.gr

1 σχόλιο:

  1. Μόλις δύο εβδομάδες μετά από τα εγκαίνιά της, στις 20 Αυγούστου, η μεγαλύτερη και ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο, στα όρη του Ζανγκτζιατζιέ στην Κίνα, έκλεισε για το κοινό την Παρασκευή, για εργασίες συντήρησης. Κατά τις 13 ημέρες λειτουργίας της, τη γέφυρα διέσχιζαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι καθημερινά, παρ’ όλο που ο σχεδιασμός της προέβλεπε αρχικά την υποδοχή έως 8.000 ατόμων ημερησίως. Πηγή: naftemporiki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή