20 Αυγούστου 2016

Το χρυσό μετάλλιο η Κ. Στεφανίδη στο επί κοντώ στο Ρίο

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ γυναικών, με άλμα στα 4,85μ., στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ήταν η πιο μεγάλη, μέχρι τώρα, στιγμή, στη λαμπρή αθλητική της καριέρα. 

Ο αγώνας της Κατερίνας
 ξεκίνησε από τα 4,60μ. και ενώ υπερέβη με την πρώτη τα 4,70μ., . χρειάστηκε δύο προσπάθειες στα 4,80μ. και στα 4,85μ. «Δεν έχω συνειδητοποιήσει τι πέτυχα. Είμαι ικανοποιημένη από την εμφάνισή μου. Ο άνδρας μου το πίστευε περισσότερο από εμένα», είπε αμέσως μετά την επιτυχία της. 

Τα ΜΜΕ αποθέωσαν τη Κατερίνα Στεφανίδη για το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, παρά τις δηλώσεις της Ρωσίδας Ελένα Ισινμπάγεβα, που είχε αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες εξαιτίας της γνωστής υπόθεσης ντόπινγκ που αφορά την ομάδα Στίβου της Ρωσίας. «Όποια και να κερδίσει το μετάλλιο δεν θα είναι ένα σωστό χρυσό μετάλλιο», λόγω της δικής της απουσίας, είχε δηλώσει η δύο φορές Ολυμπιονίκης Ρωσίδα

«Κάθε αθλητής θα ήθελε να είναι στους Αγώνες και να έχει την ευκαιρία να νικήσει» απάντησε η Στεφανίδη στις δηλώσεις της στο Reuters, όταν ρωτήθηκε για την απαγόρευση της Ισιμπάγεβα. «Τα πράγματα είναι όπως είναι και δεν είχαμε να κάνουμε τίποτα με αυτό. Εγώ είμαι στην ευχάριστη θέση να κάνω τη χώρα μου υπερήφανη» τόνισε. 


Το χρυσό της Κατερίνας Στεφανίδη είναι το 6ο μετάλλιο της Ελλάδας (3 χρυσά, 1 αργυρό και 2 χάλκινα) στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ γυναικών στο Ρίο το πήρε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4,85μ. επίσης και το χάλκινο η Νεοζηλανδή Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ με 4,80μ. 


Το χρυσό μετάλλιο της Κατερίνας Στεφανίδη είναι το πρώτο της χώρας μας στο επί κοντώ στην ιστορία της διοργάνωσης και το 7ο χρυσό στον στίβο. Συνολικά η Ελλάδα έχει στον στίβο 30 μετάλλια: 7 χρυσά, 12 ασημένια και 11 χάλκινα.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου