24 Αυγούστου 2016

Τι προβλέπει το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος

Προς αίσιο τέλος φαίνεται να βαίνει η υπόθεση διάσωσης της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης, μετά και τη σημερινή θετική γνωμοδότηση του ΔΣ της Alpha Bank

Το σχέδιο διάσωσης προβλέπει τη μεταβίβαση σχεδόν του συνόλου της Μαρινόπουλος σε μια νέα εταιρεία, η οποία θα ελέγχεται μετοχικά κατά 100% από την Σκλαβενίτης. Η νέα εταιρεία θα έχει ίδια κεφάλαια 125 εκατ. ευρώ και επιπλέον θα λάβει τραπεζική χρηματοδότηση 360 εκατ. ευρώ με επιτόκιο euribor +1,5% spread. Με βάση πληροφορίες του Capital.gr, οι τράπεζες θα έχουν option, που σημαίνει πως στην περίπτωση που την ασκήσουν θα αποκτήσουν το 25% της νέας εταιρείας ενώ θα παραμείνει στην Σκλαβενίτης το υπόλοιπο 75%.

Για την υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης φέρεται να προβλέπεται και «κούρεμα» των υποχρεώσεων της Μαρινόπουλος προς τους προμηθευτές της χειμαζόμενης αλυσίδας, της τάξεως του 40-50%. Σε ότι αφορά πάντως το υπόλοιπο ποσό των οφειλών της Μαρινόπουλος προς τους προμηθευτές της, αυτό 
προβλέπεται να καταβληθεί άμεσα σε μετρητά.

Το πράσινο φως στο πολύκροτο σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος άναψε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank, σε συνέχεια της θετικής γνωμοδότησης της Eurobank. Απομένει πλέον να αποφανθούν θετικά, κάτι που αναμένεται, και οι διοικήσεις των τραπεζών Εθνικής και Πειραιώς. 

Πηγές (και περισσότερα): naftemporiki.gr, capital.gr

1 σχόλιο:

  1. Την έγκρισή του στο σχέδιο που κατατέθηκε από τη Σκλαβενίτης για τη διάσωση της Μαρινόπουλος έδωσε το βράδυ της Πέμπτης και το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας. Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί και η έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος από την Τράπεζα Πειραιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή