26 Αυγούστου 2016

Κίνα: 131 καρπούζια από ένα μόνο φυτό!

Μία εταιρεία γεωργικής τεχνολογίας στην Κίνα κατάφερε να παράγει 131 τεράστια καρπούζια από ένα και μόνο φυτό. Κάθε καρπούζι ζυγίζει από 5 έως 19 κιλά (κατά μέσο όρο 10 κιλά) και ολόκληρη η παρτίδα πήρε μόνο 90 ​​ημέρες για να ωριμάσει μετά την αρχική φύτευση. Και να σκεφτεί κανεις ότι τα συμβατικά φυτά καρπουζιού παράγουν από ένα μέχρι και τέσσερα φρούτα μόνο. 

Το εντυπωσιακό κατόρθωμα, που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αντιμετώπιση έλλειψης τροφίμων στο μέλλον.

Το φυτό δημιουργήθηκε από την κινεζική εταιρεία γεωργικής τεχνολογίας Ζενγκζού, η οποία του έδωσε την κωδική ονομασία «Tianlong 1508». Η ερευνητική ομάδα φρόντισε ώστε το Tianlong 1508 να λαμβάνει μια ημερήσια δόση νερού ελεγχόμενης θερμοκρασίας αναμειγμένου με λίπασμα, καθώς και να μην μπλέκονται τα κλαδιά του.

Ακόμη η εταιρεία δεν κάνει λόγο για την εμπορευματοποίηση του νέου φυτού, αλλά οι προοπτικές του εγχειρήματος σε μεγάλη κλίμακα είναι εξαιρετικές, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πείνας σε όλο τον κόσμο. 

Πηγή: Στοιχεία από naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου