23 Αυγούστου 2016

Περίεργα: Ολύμπιακοί αγώνες Rio 2016, μέρος 2ο

Κάποιες περίεργες, αστείες και απρόσμενες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο: 

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ως... Σούπερ Μάριο! Η αυλαία της 31ης Ολυμπιάδας έπεσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, με το Τόκιο να παραλαμβάνει τη «σκυτάλη» από το Ρίο και τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπεφορώντας κόκκινο καπέλο και κρατώντας μία μπάλα ιδίου χρώματος, να εμφανίζεται στο στάδιο Μαρακανά σαν τον διάσημο χαρακτήρα παιχνιδιών της Nintendo. Ο κ. Άμπε συστήθηκε σαν... Σούπερ Μάριο, προϊδεάζοντας το κοινό για όσα θα ακολουθήσουν στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, σε τέσσερα χρόνια από τώραΦωτογραφία επάνω αριστερά.  

O σωσίας του Κιμ Γιονγκ Ουν. Βρέθηκε στο Ρίο για να παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, φορώντας το αγαπημένο μαύρο κοστούμι του Βορειοκορεάτη ηγέτη, ενώ το κούρεμά του δεν έφερε την παραμικρή διαφορά από εκείνο του πραγματικού Κιμ Γιονγκ Ουν. Έκτοτε οι χρήστες του διαδικτύου... παραμιλούν για την καταπληκτική ομοιότητά του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας. 

Ο λαδωμένος αθλητής από τα νησιά Τόνκα. Έκλεψε τις εντυπώσεις όχι με τις αθλητικές του επιδόσεις αλλά με την εμφάνιση του. Ο Pita Nikolas Taufatofua, αθλητής του Tae Kwon Do από τα νησιά Τόνγκα, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, μπήκε στο Μαρακανά ως σημαιοφόρος της χώρας του, φορώντας την παραδοσιακή στολή και έχοντας αλείψει με λάδι το καλογυμνασμένο σώμα του. Οι φωτογραφίες του 32χρονου αθλητή έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. 

Τρεις προτάσεις γάμου κατά τη διάρκεια των Αγώνων από και προς αθλητές και αθλήτριες: Η κίνέζα καταδύτρια Χε Ζι πήρε δαχτυλίδι από τον αγαπημένο της Κιν Κάι, αμέσως μόλις πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμά της! Η Μάρτζορι Ένια, μια εθελόντρια των Αγώνων, δεν δίστασε να μπει μέσα στο γήπεδο ράγκμπι μετά από αγώνα και να κάνει πρόταση στη φίλη της, Ισαντόρα Τσερούλο, παίκτρια της Εθνικής Ομάδας ράγκμπι της Βραζιλίας. O Αμερικανός αθλητής Ουίλ Κλέι, που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν, ανέβηκε στις εξέδρες και έκανε πρόταση γάμου στην κοπέλα του, Κουίν Χάρισον, μια εμποδίστρια που είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του 2008. 

Η πράσινη πισίνα στο κολυμβητήριο Μαρία Λενκ στο Ολυμπιακό Πάρκο κατάντησε ανέκδοτο. Τα νερά της πισίνας έγιναν... πράσινα κατά τη διάρκεια του τελικού των συγχρονισμένων καταδύσεων. Οι διοργανωτές διαβεβαίωσαν πως "δεν υπήρχε κίνδυνος για τους καταδύτες" και ότι "αυτό έγινε εξαιτίας της ζέστης και της έλλειψης ανέμου που είχε ως αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των φυκών". Μια ακόμα πιθανότητα είναι το γαλαζοπράσινο νερό να δημιουργήθηκε λόγω ιόντων χαλκού στο νερό. 

Η σέλφι που ένωσε τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα. Η Λι Έουν Γιου, 17 ετών, αγωνίστηκε εκτάκτως τη τελευταία στιγμή με την ομάδα γυμναστικής της Νότιας Κορέας και δεν προκρίθηκε στον τελικό. Αποτέλεσε όμως παράδειγμα προς μίμηση για το Ολυμπιακό Πνεύμα, καθώς κατά τη διάρκεια προπόνησης πλησίασε την 27χρονη γυμνάστρια της Βόρειας Κορέας Χονγκ Ουν Γιονγκ και βγήκε μαζί της φωτογραφία, δείχνοντας ότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Κανάλι μάλιστα της χώρας της την αποκάλεσε «ολυμπιακό είδωλο» για την κίνησή της. 

Οι δίδυμες που διακωμώδησαν τον Μαραθώνιο. Καθώς περνούσαν τη γραμμή τερματισμού στον γυναικείο Μαραθώνιο, οι δίδυμες Άννα και Λίζα Χάνερ κρατήθηκαν χέρι-χέρι. Αυτό δεν άρεσε στους Γερμανούς αξιωματούχους του στίβου που θεώρησαν ότι αυτό δεν αποτέλεσε αδερφική αγάπη, αλλά ένα καλοστημένο κόλπο για το «θεαθήναι». Μάλιστα οι δύο κοπέλες κατηγορήθηκαν ότι αντιμετώπισαν το αγώνισμα σαν αστείο. 

Το στριπτίζ των Μογγόλων. Την τελευταία ημέρα των αγωνισμάτων, κατά τη διάρκεια του αγώνα πάλης για το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία κάτω των 65 κιλών, ο Ganzorigiin Mandakhnaran από τη Μογγολία φαινόταν πως οδεύει προς επικράτηση απέναντι στον Ikhtiyor Navruzov από το Ουζμπεκιστάν. Ο Mandakhnaran βιάστηκε όμως, πανηγυρίζοντας την επερχόμενη νίκη του ενώ απέμεναν 5 δευτερόλεπτα για τη λήξη του αγώνα. Ο αθλητής τιμωρήθηκε με ένα βαθμό ποινής, χάνοντας έτσι τον αγώνα και το χάλκινο μετάλλιο. Έξαλλοι με την απόφαση, οι προπονητές του εισέβαλαν στο ρινγκ και γδύθηκαν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. 

Ο αρσιβαρίστας από το Κιριμπάτι που χόρευε για την κλιματική αλλαγή. O Νταβίντ Κατοατάου αγωνίστηκε στην κατηγορία των 105 κιλών στην άρση βαρών καταλαμβάνοντας την έκτη θέση. Ωστόσο μετά την δεύτερη (επιτυχημένη) προσπάθειά του στο ζετέ, ο αρσιβαρίστας φίλησε την μπάρα και... έριξε έναν τρελό χορό! Όπως εξήγησε αργότερα με το χορό αυτό ήθελε να συμβολίσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα του από την κλιματική αλλαγή. «Οι περισσότεροι δεν ξέρουν που βρίσκεται το Κιριμπάτι. Ήθελα οι άνθρωποι να μάθουν περισσότερα για εμάς οπότε χρησιμοποιώ την άρση βαρών και το χορό μου για να δείξω την αλήθεια στον κόσμο» είπε.

Πηγή: Στοιχεία κυρίως από protothema.gr

Σχετική ανάρτηση:
Περίεργα: Ολύμπιακοί αγώνες Rio 2016, μέρος 1ο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου