30 Αυγούστου 2016

ΕΝΦΙΑ 57.313 € για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Στο ποσό των 57.313,31 ευρώ ανέρχεται ο ΕΝΦΙΑ που καλείται να πληρώσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
"Παρά τις τεράστιες προσπάθειες να εισακουστούν από την Κυβέρνηση τα δίκαια αιτήματά μας, παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις που λάβαμε τελικά τίποτα δεν υλοποιήθηκε και σήμερα λάβαμε επίσημα το εκκαθαριστικό σημείωμα" τονίζει στο σχετικό δελτίο τύπου η ΜΚΟ «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Και συνεχίζει αναφέροντας μεταξύ άλλων:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», που χωρίς να λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση, σήμερα πρέπει να καταβάλλει 57.313,31€,
● Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει περισσότερα από 1.000.000 παιδιά και τις οικογένειές τους στην Ελλάδα
● Είναι ένας αμιγώς ελληνικός Οργανισμός... Στελεχώνεται από 437 άτομα έμμισθο επιστημονικό προσωπικό με την υποστήριξη 2.770 εθελοντών πανελλαδικά
● Δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα Παιδικής Προστασίας και αποτελεί πιστοποιημένο φορέα παροχής πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης.
● Παρέχει υπηρεσίες και υλοποιεί δράσεις, στηρίζοντας ουσιαστικά τις κρατικές δομές
● Μέχρι σήμερα καταβάλλει με απόλυτη συνέπεια Τέλη Κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, Φ.Π.Α., φόρο μισθωτών υπηρεσιών, φόρο ιδιόχρησης ακινήτων, φόρο μισθώσεων ακινήτων, φόρο δωρεάν παραχώρησης χρήσης ακινήτων, φόρο αποδοχής κληρονομιάς, κ.λ.π., καθώς και όλους τους παρακρατούμενους
● Οι δράσεις που υλοποιεί απευθύνονται στο σύνολο των παιδιών που διαβιούν στην Ελλάδα, παρέχοντάς τους προληπτικές υπηρεσίες και ενημέρωση, ενώ σε συγκεκριμένες ομάδες παρέχει υπηρεσίες αντιμετώπισης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν. Πιο συγκεκριμένα για παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας, για παιδιά θύματα εξαφάνισης, για παιδιά με προβλήματα Υγείας, για παιδιά που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας.
● Έχει διεθνώς αναγνωριστεί για τη δράση του, διατηρώντας καίριες θέσεις σε διεθνείς φορείς και οργανισμούς...

Κάθε 1€ φορολογίας στερείται ουσιαστικά από τα παιδιά που έχουν ανάγκη και όλα αυτά την ίδια στιγμή που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κάνει καθημερινά έναν τεράστιο αγώνα για να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι περήφανο για κάθε ένα παιδί του! Δύο από αυτά, ενήλικα πια και με σημαντική πορεία, είναι ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος, που αποφάσισαν τα ίδια να διεκδικήσουν το δίκιο του «Χαμόγελου». Έτσι σήμερα αποστέλλουν ανοικτές επιστολές στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξανδρος Νάκο, ο οποίος μεγάλωσε σε σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» και σήμερα είναι εν ενεργεία οικονομολόγος, μεταξύ άλλων σημειώνει ότι "Η πολιτεία στην πλειοψηφία της «ξέχασε» το καθήκον της απέναντι στα παιδιά και αρκέστηκε στις ιδιωτικές πρωτοβουλίες που κάλυπταν τα κενά της. Το χειρότερο όμως είναι ότι το κράτος ήταν δίπλα σε αυτές τις πρωτοβουλίες μόνο στις βραβεύσεις και στις καλές μέρες. Όταν ήρθαν τα δύσκολα η πολιτεία «ξέχασε» τι είχαν προσφέρει αυτοί οι οργανισμοί και όχι μόνο δεν τους βοήθησε αλλά τους επέβαλε φόρους, όπως ο ΕΝΦΙΑ ή τα τέλη κυκλοφορίας". Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ζητάει εκ μέρους του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» την "απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας και κάθε άλλη άδικη φορολογία που τους επιβάλλεται".

Ο Γιώργος Φατνασής, ο οποίος, επίσης, μεγάλωσε σε σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» και σήμερα εργάζεται ως πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, μεταξύ άλλων σημειώνει "Μόλις επέστρεψα από το πλοίο που δούλευα και έμαθα ότι το «Χαμόγελο» πρέπει να πληρώσει ένα υπέρογκο πόσο σε φόρους, ΕΝΦΙΑ κλπ και το μόνο που μπορώ να πω ότι ένιωσα είναι απογοήτευση. Ζούμε σε μια κοινωνία που μέρα με τη μέρα καταρρέει. Τα παιδιά είναι το μέλλον οπότε όταν η Κυβέρνηση καταστρέφει τα παιδιά της, καταστρέφει το μέλλον της χώρας". Και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, αναφέρει: «Βασίζομαι κυριολεκτικά στη δική σας ευαισθησία να διορθώσετε αυτήν την αδικία».

Πηγή:hamogelo.gr

1 σχόλιο:

  1. «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα απαλλαγής του Χαμόγελου του Παιδιού από τον ΕΝΦΙΑ ούτε κι ανάλογων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Μακάρι να μπορούσαμε να απαλλάξουμε αυτά τα ιδρύματα. Είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε αυτές τις ρυθμίσεις και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο δίκαια» είπε μεταξύ άλλων σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης. Πηγή: kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή