30 Αυγούστου 2016

Τρ. Αλεξιάδης: Με τον ΕΝΦΙΑ μεταφέραμε το βάρος στα υψηλά εισοδήματα!

Αφηρημένα ...Σχόλια

«Το 92% των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ ή θα πληρώσουν λιγότερα ή το ίδιο με πέρυσι, ή καθόλου. Παρά την παραπληροφόρηση που ακόμη και χτες συνεχίσθηκε, εμείς πετύχαμε να μεταφερθεί το φορολογικό βάρος στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα», τόνισε, μιλώντας στο Κόκκινο και τον Κώστα Αρβανίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Μόνο που ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι φόρος εισοδήματος, είναι φόρος επί της περιουσίας η οποία σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχει καμιά σχέση με το εισόδημα! Άλλος είναι ο φόρος εισδήματος κ. Αλεξιάδη.

«Το φορολογικό μας σύστημα δεν είναι δίκαιο κι αναλογικό, αυτό είναι δεδομένο», συμπλήρωσε ο κ. Αλεξιάδης, ταυτίζοντας του όρους "δίκαιο" και "αναλογικό"!

Θεωρεί δηλαδή ο κ. υπουργός το αναλογικό φορολογικό σύστημα, που έχει τον ίδιο συντελεστή φορολόγησης ανεξάρτητα από το ύψος της φορολογητέας ύλης, ως δίκαιο! Ή μήπως υπήρξε κάποια σύγχυση με το προοδευτικό φορολογικό σύστημα, όπου ο συντελεστής αυξάνει καθώς αυξάνει και το φορολογητέο αντικείμενο; Λίγο προσοχή στις εκφράσεις δεν θα έβλαπτε.

Και ολοκλήρωσε ο υπουργός επαναλαμβάνοντας το ίδιο λάθος: «Αλλά δεν γίνονται όλα μαζί. Προσπαθούμε να το αλλάξουμε, κοιτάμε να δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν, δεν το υπερασπιζόμαστε, προσπαθούμε να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές που θα το καταστήσουν δίκαιο κι αποτελεσματικό. Κι ο ΕΝΦΙΑ να καταργηθεί κάποτε, θα πρέπει να έχουμε έναν φόρο πιο δίκαιο και πιο αναλογικό»!

Όσο για το ποσοστό, το 
92% που αναφέρει, από κάθε πηγή του υπουργείου του, κάθε φορά, ακούμε και ένα διαφορετικό νουμερο...

Takis Ant για το afirimeno.com 
Τα σχόλια είναι δικά μας, με κάποια μόνο 
στοιχεία από το stokokkino.gr

1 σχόλιο: