31 Αυγούστου 2016

Στην τελική ευθεία το σήριαλ για τις τηλεοπτικές άδειες

Στην τελευταία του πράξη έχει μπει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες (protothema.gr), με τρεις από τους συμμετέχοντες να χαμογελάνε ήδη και τους άλλους πέντε να ετοιμάζονται να παίξουν τα... ρέστα τους, σε μια δημοπρασία-πόκερ για γερά νεύρα. 

Για την ηλεκτρονική δημοπρασία, που συμπλήρωσε ήδη 36 ώρες, επικρατεί από την πρώτη στιγμή πλήρης συσκότιση πληροφόρησης. Όμως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση της δεύτερης άδειας καί σήμερα το μεσημέρι και της τρίτης. Το απόγευμα ξεκίνησε ο τελευταίος και κρισιμότερος γύρος για την ανάδειξη ενός ακόμη νικητή και τεσσάρων οριστικά ηττημένων.

Παραμένει άγνωστο, ποιοι είναι οι τρεις μέχρι τώρα κερδισμένοι της διαδικασίας και τι ποσά προσέφεραν για να αποκτήσουν μια τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας 12ετούς διάρκειας. 

Πάντως αναφέρεται (protothema.gr) οτι το τίμημα της πρώτης άδειας κινήθηκε σε πολύ ψηλά επίπεδα, ενώ οι δύο επόμενες κινήθηκαν κάπως χαμηλότερα χωρίς όμως να αποκλίνουν και πολύ από το τελικό τίμημα της πρώτης.

Άλλωστε όπως προβλέπεται από την διαδικασία, ο φιναλίστ της πρώτης άδειας που τελικώς ηττήθηκε στο τελευταίο στάδιο των έγγραφων προσφορών, δεν μπορεί στον επόμενο γύρο να προσφέρει χαμηλότερο τίμημα, από αυτό που πρόσφερε στον προηγούμενο γύρο. Εκτιμάται λοιπόν ότι και η δεύτερη άδεια, πρέπει να έχει προσεγγίσει τα επίπεδα του πρώτου γύρου και η τρίτη να κινήθηκε κάπως χαμηλότερα. 

Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, περίπου στις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης ξεκίνησε η δημοπράτηση της τέταρτης άδειας, με πέντε αποφασισμένους παίχτες να βρίσκονται πλέον στο τελευταίο τραπέζι. Αναλυτές της διαδικασίας, περιγράφοντας την διαδικασία του τελευταίου γύρου στη δημοπρασία, την παρομοιάζουν με την «θεωρία του δειλινού», τμήμα της γνωστής «θεωρίας των παιγνίων». Οι παίχτες στην τελευταία στροφή συμπεριφέρονται συνήθως «σαν να μην υπάρχει αύριο», όπου όλα τα προγνωστικά ανατρέπονται για να κερδίσει ο πιο έμπειρος, ή ο πιο ψύχραιμος και σε πολλές περιπτώσεις, ο πιο τυχερός! 

Μετά την λήξη του διαγωνισμού θα απαιτηθεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να συνταχθούν όλα τα απαιτούμενα πρακτικά και να συνταχθεί η κυβερνητική ανακοίνωση που θα δοθεί στην δημοσιότητα, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες για την αποχώρηση των αντιπροσωπειών.

Πάντως όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, έτσι ώστε απόψε το βράδυ να κοιμηθούν στα σπίτια τους, καθώς η χθεσινή διανυκτέρευσή τους στα στρατιωτικά ράντσα, περιγράφεται από περιπετειώδης έως εφιαλτική! 

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου