26 Αυγούστου 2016

Κατερίνα Στεφανίδη: «Τι είναι η Αυγή;»

Οταν ρωτήθηκε η χρυσή ολυμπιονίκης, Κατερίνα Στεφανίδη, από τους πάντα αλλόφρονες τηλεοπτικούς ρεπόρτερ για τις επικρίσεις της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό της, ήταν αποστομωτική: «Πώς την είπατε; “Αυγή”; Είναι περιοδικό, εφημερίδα; Ούτε που την ήξερα και, φυσικά, δεν την έχω διαβάσει...».

Και ξαφνικά μπήκαν τα πράγματα στις θέσεις τους. Ενας κανονικός άνθρωπος δεν έχει λόγο να διαβάζει ένα κομματικό όργανο, ούτε καν να γνωρίζει την ύπαρξή του, τη στιγμή που αυτό απευθύνεται κυρίως στα κομματικά στελέχη εκείνα που αναζητούν την συνεχώς μεταβαλόμενη κομματική γραμμή.

Όμως η 
Κατερίνα Στεφανίδη είχε γενικώς ρέντα στην προχθεσινή συνάντησή της με τους αθλητικούς ρεπόρτερ. Γράφει χαρκτηριστικά, μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Τσίχλιας στην Καθημερινή*:

"Με διασκέδασε ιδιαιτέρως ο τρόπος που προσγείωσε δύο ενθουσιώδεις συναδέλφους, όταν ο πρώτος επιχείρησε να της προσδώσει περίπου υπερφυσικές ιδιότητες και η άλλη να υπερτονίσει τον πατριωτικό χαρακτήρα του αθλητικού της επιτεύγματος. 
Ο δαιμόνιος συντάκτης, λοιπόν, την ρώτησε εάν ο πανηγυρισμός στον αέρα, την ώρα που συνειδητοποιεί ότι δεν ρίχνει τον πήχυ στο 4.85, έγινε γιατί κατάλαβε ότι θα κερδίσει το χρυσό. Κομπιάζει λίγο η ολυμπιονίκης και του απαντά με συστολή «ίσως ένα από τα τρία μετάλλια». 
Δεν ικανοποιείται ο συνάδελφος και μέσα στον γενικό χαμό επιμένει: «Επειδή σφίξατε τη γροθιά και χαμογελάσατε πανευτυχής, το παίζουν και το ξαναπαίζουν οι τηλεοράσεις όλου του κόσμου...». 
Η καημένη η Στεφανίδη τι να του πει, ότι υπήρχε ακόμη ένα άλμα για τις αντιπάλους της και, επίσης, το 4.90; Οτι ήταν αδύνατον να πανηγυρίζει εναερίως τόσο πρόωρα για το χρυσό, ακόμη κι αν είναι Ελληνίδα πρωταθλήτρια; Του είπε απλώς: «Οχι για το χρυσό. Αλλωστε έτσι πανηγυρίζω σε κάθε ύψος που περνάω». 
Η «πατριωτική» ερώτηση που ακολούθησε είχε την περισσότερη πλάκα από όλες. Η δημοσιογράφος προσπάθησε να αποσπάσει από την αθλήτρια κάποια συγκινητική δήλωση για την Ελλάδα, από αυτές τις αφόρητα αντιαισθητικές και κοινότοπες, καθώς στερούνται στοιχειώδους αυθεντικότητας. Τη ρώτησε, λοιπόν, αν κατά την ώρα της απονομής αισθανόταν ότι κουβαλούσε την Ελλάδα, καθώς τραγουδούσε με ένταση τον εθνικό ύμνο. «Αλήθεια», απάντησε η Στεφανίδη, «ένταση αντιληφθήκατε, γιατί εγώ ψιθύριζα»... 
Σοβαρές περιπτώσεις οι φετινοί ολυμπιονίκες".

* Πηγή: Στοιχεία από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου