11 Νοεμβρίου 2015

Πανεργατική απεργία, μας καλεί ο ...ΣΥΡΙΖΑ!

Αφηρημένα ...Σχόλια

Έμελλε να το δούμε και αυτό. Και είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά: Το κυβερνητικό κόμμα καλεί τους εργαζόμενους να μετάσχουν στην αυριανή πανεργατική απεργία
 ενάντια στη δική του πολιτική!

«Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/τις εργαζόμενους/ες, συνταξιούχους, άνεργους/ες, νέους και νέες να συμμετάσχουν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις των εργαζομένων σε όλη τη χώρα» αναφέρει το κάλεσμα του κυβερνητικού κόμματος! Προσθέτει δε ότι «οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά»!. 


Πλάκα κάνουν; 
Ή μήπως θεωρούν ότι έχουν αυτό το δικαίωμα να μας εμπαίζουν; Από τότε που καλούσαν το λαό να ψηφίσει "Όχι" στο δημοψήφισμα για να το κάνουν "Ναι"! Από τότε που καλούσαν το λαό να ψηφίζει ενάντια στα μνημόνια για να έρθουν στην εξουσία και εφαρμόσουν το πιο σκληρό Μνημόνιο! Η ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται, αλλά στην περίπτωση της αυριανής απεργίας σαν μια κακοστημένη παράσταση κωμωδίας! 
Ή μήπως κάποιοι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι κυβέρνηση;

Σημειώνεται (από κάπως πιο σοβαρή σκοπιά τώρα) ότι η πρώτη πανεργατική απεργία με κυβέρνηση "αριστεράς" οργανώνεται από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ με αιχμή των διεκδικήσεων το ασφαλιστικό και τις σχεδιαζόμενες ανατροπές σε συνταξιούχους και ασφαλισμένους. «Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα. Όλοι και όλες μαζί αρκεί να το πιστέψουμε» υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ. «Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων», αναφέρει, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ. Και καλούν (με όση αξιοπιστία τους απέμεινε) τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στην Ομόνοια. 

Takis Ant / afirimeno.com

1 σχόλιο:

  1. Καλά ηλίθιους μας θεωρούν; Αλλά ο λαός λέει "μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή