14 Μαΐου 2019

ΜΚΟ διακωμωδεί με αφίσα τη Eurovision στο Ισραήλ

Μη κυβερνητική οργάνωση κατά της ισραηλινής κατοχής δέχεται έντονες επικρίσεις στο Ισραήλ γιατί διακωμώδησε μια αφίσα της Eurovision -που διεξάγεται φέτος στο Τελ Αβίβ- προτείνοντας στους ξένους επισκέπτες μια επίσκεψη στην κατεχόμενη Δυτική 'Οχθη.

Με το σύνθημα "Dare to Dream" (Τολμήστε να ονειρευτείτε), το Τελ Αβίβ υποδέχεται από τις 14 έως τις 18 Μαΐου τη Eurovision, έναν δημοφιλή διαγωνισμό τραγουδιού που θεωρείται από το Ισραήλ μια χρυσή ευκαιρία για να βελτιώσει την εικόνα του στον κόσμο και να προωθήσει τον τουρισμό.

Μια αφίσα που διακωμωδεί αυτό το σύνθημα και καλεί τους ανθρώπους να "τολμήσουν να ονειρευτούν την ελευθερία" τοποθετήθηκε από τη μκο Breaking the Silence (BTS) κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου Αγιαλόν, που διασχίζει το Τελ Αβίβ. 


Το σύνθημα διακρίνεται στο βάθος της φωτογραφίας που είναι χωρισμένη στα δύο: από τη μια μεριά, η ειδυλλιακή παραλία του Τελ-Αβίβ, από την άλλη το τείχος ασφαλείας που κατασκεύασε το εβραϊκό κράτος στη Δυτική Όχθη. Στο κέντρο της αφίσας, ένα ξύλινο παρατηρητήριο ναυαγοσώστη μετατρέπεται σε ένα γκρίζο παρατηρητήριο.

Η οργάνωση Breaking the Silence, μαύρο πρόβατο της ισραηλινής δεξιάς, συλλέγει και δημοσιεύει μαρτυρίες βετεράνων του ισραηλινού στρατού για καταχρήσεις που φέρεται ότι διέπραξαν ή καταχρήσεις των οποίων έγιναν μάρτυρες την περίοδο που υπηρετούσαν στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου