21 Ιουλίου 2019

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 21.7.2019

Η Δικαισύνη αποφάσισε αμετάκλητα: Όχι στον 13ο και 14ο μισθό στους δημοσίους υπαλλήλους. 
Το γεγονός ότι βγήκαμε πια από τα μνημόνια δεν το βλέπει, είναι τυφλή! 
Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο "Έθνος".

Σχετικά με την απόφαση αυτή της Δικαισύνης σημειώνουμε (από ρεπορτάζ στην kathimerini.gr στις 16.7.2019) και τα ακόλουθα:

Αμετάκλητα κλείνει το κεφάλαιο της χορήγησης 13ου και 14ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε συνταγματικές τις περικοπές και ανέτρεψε προηγούμενη αντίθετη απόφαση του Στ' Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου. 
Η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο, την Πρόεδρο του Δικαστηρίου Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητές τους συμβούλους Επικρατείας Ελένη Παπαδημητρίου και Ιωάννη Σπερλάκη, με σειρά αποφάσεών της έκρινε ότι η κατάργηση των επιδομάτων και των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων για τους δημοσίους υπαλλήλους «τεκμηριώνεται επαρκώς».
Προς αιτιολόγηση των περικοπών των δώρων και των επιδομάτων η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρεται στη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και στην προσπάθεια εξοικονόμησης και περιορισμού των διογκωμένων δαπανών του κράτους.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, «κατά τη λήψη του επίμαχου μέτρου, ο νομοθέτης είχε πλήρη επίγνωση όχι μόνο του εν γένει επιπέδου διαβίωσης του πληθυσμού της χώρας, αλλά και ειδικά του επιπέδου διαβίωσης των δημοσίων υπαλλήλων...
».
Κατά συνέπεια, υπογραμμίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, «οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, ακόμη και μετά την κατάργηση των επίμαχων επιδομάτων, εξασφάλιζαν αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, τόσο σε σχέση με όσους διαβιούσαν στα όρια της φτώχειας όσο και με όσους απασχολούνταν στον ιδιωτικό τομέα με τον κατώτατο βασικό μισθό και ημερομίσθιο».






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου