18 Ιουλίου 2019

Η επιρροή που ασκεί ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter

Τον αντίκτυπο που έχουν στους χρήστες του Twitter οι παρεμβάσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έβαλε στο «μικροσκόπιο» το ερευνητικό κέντρο Pew. 

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευε τη Δευτέρα, περίπου ένας στους πέντε Αμερικανούς χρήστες του Twitter (19%) ακολουθεί τον κ. Τραμπ, ο οποίος μετρά περίπου 62 εκατ. followers στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.


Ο λογαριασμός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter: 
Donald J. Trump @realDonaldTrump
45th President of the United States of America
Washington, DC Instagram.com/realDonaldTrump Έγινε μέλος: Μάρτιος 2009
47 σε ακολούθηση 62,1 εκ. Ακόλουθοι


Κατά την έρευνα, οι μισοί από αυτούς τους χρήστες (54%) είναι θετικά διακείμενοι στην πολιτική που ακολουθεί ο Αμερικανός πρόεδρος και στα αιχμηρά tweets του, τα οποία συχνά προκαλούν αντιδράσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει σήμερα μέσω Twitter την καταστροφή μη επανδρωμένου ιρανικού αεροσκάφους στα στενά του Χορμούζ:

Donald J. Trump @realDonaldTrump
I want to apprise everyone of an incident in the Strait of Hormuz today, involving #USSBoxer, a U.S. Navy amphibious assault ship. The BOXER took defensive action against an Iranian drone....

Πάντως, κατά το Pew Research Center η επιρροή του κ. Τραμπ στο Twitter θεωρείται μάλλον περιορισμένη, καθώς μόλις το 22% των Αμερικανών ενηλίκων διαθέτει λογαριασμό σε αυτήν την πλατφόρμα.

Σκίτσο του Kevin Kallaugher στην Baltimore Sun, προ διμήνου

Μάλιστα, κατά τους ερευνητές ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει μικρότερη επιρροή στους Αμερικανούς χρήστες του Twitter σε σύγκριση με τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο ακολουθούσε το 26% των χρηστών του Twitter στις ΗΠΑ (107 εκατομμύρια).

Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου 2018 και Ιουλίου 2019 σε δείγμα 2.388 Αμερικανών ενηλίκων με παρουσία στο Twitter.


Πηγή: Με στοιχεία από naftemporiki.gr, twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου