24 Ιουλίου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 24.7.2019

Τα «Ωραία» εδώ είναι σε εισαγωγικά:
Πολάκης: Θέλουν να δικαστώ ως ένας οποιοσδήποτε πολίτης!
Τσίπρας: Σημασία έχει η προσγείωση και όχι η φορά της κωλοτούμπας.
Τραμπ: Αν ήθελα να κερδίσω τον πόλεμο, το Αφγανιστάν θα αφανιζόταν από προσώπου γης!
Δούρου: «Στόχος μας μια νέα πληθυντική Αριστερά»!

Παύλος Πολάκης περί ύφους και ήθους και πολιτικού πολιτισμού!

Ως ενέργεια "πολιτικού ρεβανσισμού" χαρακτήρισε σήμερα ο Παύλος Πολάκης την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, να εισηγηθεί υπέρ της άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, προκειμένου να διερευνηθούν οι σε βάρος του καταγγελίες μετά από μηνύσεις του Ι.Στουρνάρα και του πρώην προέδρου των εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ Στ. Πουλή, ενώ ο υποστήριξε πως δεν πρέπει να δικαστεί ως... απλός πολίτης.
«Δεν θέλουν όπως έκαναν στο παρελθόν γιατι είναι δειλοί, δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να στήσουν Προανακριτική Επιτροπή ή ειδικό δικαστήριο, αλλά να πουν ότι αυτή η πολιτική αντιπαράθεση είναι θέμα ύφους και ήθους και πρέπει να δικαστείς σαν ένας οποιοσδήποτε πολίτης που χρησιμοποιεί λάθος εκφράσεις. Αυτό πάνε να κάνουν», είπε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας. «Δεν πειράζει έτσι γκρεμίζονται τα φληναφήματα περί πολιτικού πολιτισμού που έλεγε ο κ. Μητσοτακης στις προγαμματικές δηλώσεις» πρόσθεσε ο Π. Πολάκης ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για την πρώτη κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού της ΝΔ.
Πηγή: protothema.gr 

Τα «Ωραία» εδώ σήμερα είναι σε εισαγωγικά και δεν είναι μόνο της Ημέρας αλλά των τελευταίων ημερών: 

Εμπρηστική δήλωση Τραμπ για το Αφγανιστάν 

Σε μία από τις γνωστές του εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε την Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν Ιμράν Καν στον Λευκό Οίκο. 


«Αν ήθελα να κερδίσω αυτόν τον πόλεμο, το Αφγανιστάν θα αφανιζόταν από προσώπου γης. Θα μπορούσα να κερδίσω αυτόν τον πόλεμο κυριολεκτικά μέσα σε 10 μέρες. Απλά δεν επιλέγω αυτόν τον δρόμο» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Και συμπλήρωσε: «Απλά δεν θέλω να σκοτώσω 10 εκατομμύρια ανθρώπους»...
Όπως ήταν εύλογο οι δηλώσεις αυτές του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσαν αναταραχή στους κόλπους της αφγανικής κυβέρνησης που ζήτησε σήμερα διευκρινίσεις.
Πηγή: tovima.gr 

Τσίπρας περί κωλοτούμπας 

Πολλά ήταν τα «ωραία» που ειπώθηκαν από το βήμα της Βουλής κατά τη διαδικασία της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Εδώ θα σταθούμε μόνο σε μια μικρή λεπτομέρεια. Σε μια δήλωση σχετικά με τις κωλοτούμπες, του έμπειρου σε αυτές Αλέξη Τσίπρα:
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, άφού άσκησε την κριτική του στην κυβέρνηση, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη του είπε ότι "γίνατε μακεδονομάχοι της κακιάς ώρας", ενώ αναφορικά με τις… κωλοτούμπες της κάθε κυβέρνησης, υπογράμμισε πως «στη ρυθμική γυμναστική έχει σημασία η προσγείωση και όχι η φορά της κωλοτούμπας, αν είναι προς τα μπροστά ή προς τα πίσω»! 
Πηγή: tanea.gr

Δούρου: «Στόχος μας μια νέα ανοιχτή πληθυντική Αριστερά»

Μιλώντας το περασμένο Σαββατο η Ρένα Δούρου για τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων: 

«Ο στόχος μας είναι σήμερα κοινός και αφορά το πολιτικό και κοινωνικό μας στίγμα στη βάση της διάκρισης – πυξίδας για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο, μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς. Οι ταξικές πολιτικές της Ν.Δ. αποδεικνύουν την επικαιρότητα και τη χρησιμότητα της διάκρισης αυτής. Αποδεικνύουν την ανάγκη οικοδόμησης ενός ευρύτατου κοινωνικού μετώπου με πρωταγωνιστή μια νέα, πληθυντική, ανοιχτή Αριστερά»!
Πηγή: efsyn.gr

1 σχόλιο:

  1. Περί πληθυντικής Αριστεράς και πάλι: "Η προσπάθειά μας πρέπει να εστιάσει στο γεγονός ότι οφείλουμε να διαμορφώσουμε μια ταυτότητα σύγχρονης πληθυντικής Αριστεράς. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, Αριστεράς", δηλώνει ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή