19 Ιουλίου 2019

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 19.7.2019

Ξαναμπαίνουν επενδυτές στην αγορά!
Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο "Έθνος". 
Με αφορμή την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου της Εnerga, που είχε καταδίκη σε 21 χρόνια κάθειρξη, ενώ έχει μείνει στη φυλακή έξι χρόνια.

Το σχετικό ρεπορτάζ από ένα δημοσίευμα στην 
kathimerini.gr

Εκτός φυλακής ο Αρ. Φλώρος της Εnerga

Σε εφαρμογή των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, ο επιχειρηματίας που είχε καταδίκη σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa, αποφυλακίστηκε την Τετέρτη, ενώ έχει και άλλες ποινικές εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη. Η αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου αποφασίστηκε από το δικαστήριο, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση των ηλεκτρικών εταιρειών, μετά αίτημα των συνηγόρων του που ζήτησαν την απόλυσή του από τις φυλακές με όρους, με βασικό επιχείρημα πως με τον νέο Ποινικό Κώδικα καταργήθηκε ο νόμος για τους καταχραστές του Δημοσίου και έτσι η ποινή με την οποία κινδυνεύει στο εξής να καταδικαστεί ο Φλώρος θα είναι καταφανώς μικρότερη των 21 χρόνων.

Επίσης, στα επιχειρήματα των συνηγόρων του Αρ. Φλώρου προστέθηκαν, ότι ο ίδιος έχει σχεδόν ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Δημοσίου και των ΟΤΑ και έχει μείνει στη φυλακή έξι χρόνια. Ο εισαγγελέας της δίκης είχε αντίθετη άποψη και τάχθηκε υπέρ του να μη βγει από τη φυλακή ο Φλώρος, αλλά τελικά το δικαστήριο προχώρησε στην αποφυλάκισή του επιβάλλοντάς του χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ. 

Η αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου πυροδότησε πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης: Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για τις «πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ». Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως «η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για κακουργήματα Αριστείδη Φλώρου είναι το αποτέλεσμα των νέων ποινικών διατάξεων που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές, παρά την αντίδραση της Ν.Δ.». Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «οι ισχυρισμοί της Ν.Δ. πως ο κ. Φλώρος αποφυλακίστηκε με τον νέο Ποινικό Κώδικα και γι’ αυτό ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο αβάσιμοι, είναι αστείοι». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου