31 Ιουλίου 2019

Ιούλιος 2019: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Οι βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και η νέα κυβέρνηση της ΝΔ που προέκυψε, στο επίκεντρο της ελληνικής επικαιρότητας. Εδώ δέκα σκίτσα που ξεχωρίσαμε κατά τον μήνα Ιούλιο: 

Επάνω αριστερά: Την ημέρα των εκλογών ποιός έβαψε την Ελλάδα μπλε; Ο Τσίπρας! Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη (με κάτι και από ...Πικάσο).

Ακολουθούν τα υπόλοιπα 9 σκίτσα με χρονολογική σειρά: 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (5.7.2019). Και πως θα πάει ο Αλέξης Τσίπρας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου; Με ...τσίγκινο "σώβρακο"! Για καλύτερη προστασία! 


Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (6.7.2019). Τα μαζεύουν και είναι έτοιμοι να φύγουν από το Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά την αναμενόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές. Στο σκίτσο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος πακετάρει, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει μπει ο ίδιος στον ... καταστροφέα εγγράφων!

Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου (8.7.2019). Και αμέσως μετά τις εκλογές, η "άτακτη αποχώρηση" από το Μεγαρο Μαξίμου του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του! Στο σκίτσο πέραν του τέως πρωθυπουργού και της συντρόφου του διακρίνονται μεταξύ άλλων και οι: Θάνου, Πολάκης, Παππάς, Καρανίκας, Παπαγγελόπουλος, Φλαμπουράρης:

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο "Έθνος" (11.7.2019). Δεν είναι προεκλογική συγκέντρωση, αλλά συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου! Η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελείται από 51 μέλη! Σχήμα κάθε άλλο παρά μικρό και ευέλικτο! 


Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο Έθνος (15.7.2019). Αυστηρά τα μηνύματα από τις Βρυξελλες, από το νέο "μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα".  Και μην ξεχνιώμαστε: Μπορεί να βγήκαμε από τα μνημόνια αλλά η χώρα μας εξακολουθεί να παραμένει σε καθεστώς "αυστηρής μεταμνημονιακής εποπτείας"! 

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην "Αυγή" (20.7.2019). Με μικρές ζημιές και χωρίς ανθρώπινα θύματα ο σεισμός της 19.7.2019 των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την Μαγούλα Αττικής. Τραγωδία όμως για τα ΜΜΕ, γιατί "οι καλές ειδήσεις δεν πουλάνε"! 

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (22.7.2019). "Κωλοτούμπα" και μάλιστα αδέξια του Κυριάκου Μητσοτάκη στο "Μακεδονικό". Ο Αλέξης Τσίπρας πρόθυμος να του μάθει, λόγω εμπειρίας, το σωστό τρόπο! 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή". Ενα χρόνο μετά τη φονική πυρκαγια στο Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018. Το Μάτι του Τσίπρα και το Ματί του Μητσοτάκη! 

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (30.7.2019). Ο αλευροβιομήχανος Κωνσταντίνος Λούλης σε πρόσφατο βιβλίο του, σύμφωνα με την Εφημερίδα Συντακτών, εξυμνεί την επτάχρονη δικτατορία και δηλώνει ότι είχε προσωπικές σχέσεις με τον δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο. Όμως είναι και ο νέος γενικός γραμματέας Τουρισμού! Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει!

Σημείωση: Όλες τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία της Ημέρας".

Takis Ant για το afirimeno.com


Σχετικές αναρτήσεις:
Ιούνιος 2019: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα 

Μάιος 2019: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου