7 Μαΐου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 7.5.2021

Με αφορμή τις προτάσεις (και του Αλ. Τσίπρα) για κατάργηση της παντέντας των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί πως ξεκίνησε η αγάπη του για τις παντέντες: Αντιγράφοντας την "πατέντα" Ανδρέα Παπανδρέου! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή».

Όμως, όχι μόνο οι πατέντες, αλλά και ο ίδιος ο ... Κυριάκος Μητσοτάκης ιδέα του Αλέξη είναι! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή»:

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη ανάρτησή του στο facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνει τη θέση του για την κατάργηση της παντέντας των εμβολίων, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι υπερασπίζεται τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών. 

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει:
Οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της κατάργησης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλαδή της πατέντας, για τα εμβόλια του Covid-19, όπως δήλωσε η επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ για την εμπορική πολιτική, Κάθριν Τάι.
Όταν το Γενάρη ζητούσα από τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την άρση της πατέντας στα εμβόλια, με χλεύαζε στη Βουλή κατηγορώντας με ότι θέλω να καταργηθεί η «ελεύθερη αγορά» με ένα νόμο κι ένα άρθρο.
Όταν δεν κατανοείς ότι οι καιροί αλλάζουν, απλά συνεχίζεις να ζεις στον παλιό κόσμο και να υπερασπίζεσαι με πάθος τις αξίες του. Εν προκειμένω τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών.
Η πανδημία όμως αποτελεί ιστορική τομή. Και ήρθε η ώρα να θέσουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα κέρδη.

Σχετική ανάρτηση: Τα υπέρ και κατά της άρσης της πατέντας εμβολίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου