2 Νοεμβρίου 2021

Η Αθήνα στην κορυφή των ευρωπαϊκών πόλεων με το καλύτερο φαγητό

«Αν είστε λάτρεις του απολαυστικού φαγητού σε λογικές τιμές, τότε πηγαίνετε στην Αθήνα» είναι το συμπέρασμα των ειδικών του Uswitch.com, οι οποίοι αφού ανέλυσαν τη μέση τιμή ενός γεύματος, τη μέση βαθμολογία για fast food, τις καφετέριες, τα μέρη για brunch, τα εστιατόρια για χορτοφάγους και τις παμπ σε κάθε περιοχή, κατέληξαν στις λίστα με τις κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις με το καλύτερο φαγητό.

Στην Αθήνα, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με σκορ 88,47 στα 100, υπάρχουν περισσότερα από 1000 μέρη για φαγητό στο κέντρο της πόλης, με ακόμη περισσότερα στα προάστια και σίγουρα δεν θα απογοητευτεί κάποιος αν γευματίσει ακόμη και σε ένα café, καθώς ο μέσος όρος βαθμολογίας τους φτάνει τα 9 στα 10. Συν τοις άλλοις, το κόστος για ένα γεύμα δεν είναι υψηλό, με μέσο όρο τα περίπου 17 ευρώ/άτομο.

Στη 2η θέση συναντάμε το Βελιγράδι με συνολικό σκορ 83,06 στα 100, το οποίο σημειώνει υψηλό σκορ στις παμπ, ενώ ένα μέσο γεύμα είναι λίγο πιο οικονομικό από την Αθήνα, περίπου στα 16 ευρώ.

Όσοι ψάχνουν κάτι γρήγορο να φάνε «στο πόδι» η βουλγαρική πρωτεύουσα, Σόφια, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές όσον αφορά το φαγητό, με μέσο όρο βαθμολογίας στο φαστ φουντ 9,02 στα 10. Πέραν τούτου, τα café της σημειώνουν επίσης υψηλή βαθμολογία.

Τα Τίρανα, η Βαλέτα και η Λισαβόνα είναι επίσης ιδανικές πόλεις για brunch για όσους απολαμβάνουν να κοινωνικοποιούνται και να τρώνε καλά. Τα Τίρανα, μάλιστα, είναι στις κορυφαίες 10 ευρωπαϊκές πόλεις με την πιο οικονομική ενοικίαση αυτοκινήτου, κάτι που βολεύει αρκετά κάποιον που θέλει να τριγυρίσει στα διάφορα εστιατόρια.

Οι πρωτεύουσες της Κεντρικής Ευρώπης Μπρατισλάβα (Σλοβακία) και Ζάγκρεμπ (Κροατία) είναι δυο ακόμη μέρη με ποιοτικές επιλογές για τους foodies, με το Ζάγκρεμπ να έχει υψηλή βαθμολογία στα café του.

Την κορυφαία δεκάδα ολοκληρώνουν το Βουκουρέστι με επίσης καλή ποιότητα στα café, τόσο σε ατμόσφαιρα όσο και σε φαγητό, αλλά και σε fast food.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το Παρίσι βρίσκεται εκτός 15άδας, στην 24η θέση, με μέσο κόστος γεύματος τα 27,03 ευρώ, ενώ στην τελευταία θέση συναντάμε τη Στοκχόλμη με βαθμολογία 15,99 στα 100 και μέσο κόστος γεύματος … 61,28 ευρώ!

Πηγή: clickatlife.gr

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου