19 Ιανουαρίου 2023

Τα «Παράδοξα» της Ημέρας 19.1.2023

Χορτοφάγοι διαμαρτύρονται με κουστούμια δεινοσαύρων στο Λονδίνο

Στη Ρωσία την ημέρα των Θεοφανείων, που γιορτάζεται σήμερα, εκατοντάδες άνθρωποι βουτάνε στα παγωμένα νερά


Χορτοφάγοι με κουστούμια δεινοσαύρων

Με κουστούμια δεινοσαύρων διαμαρτυρήθηκαν τα μέλη της Peta στο Λονδίνο για την συνεχόμενη κατανάλωση κρέατος, αβγών και γάλατος, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί "πρωτόγονη" διατροφική συνήθεια. 

Σκοπός της οργάνωσης είναι έστω για τον Ιανουάριο να καταφέρουν οι άνθρωποι να στραφούν στην χορτοφαγική διατροφή, όχι μόνο για τον περιορισμό της σφαγής των ζώων αλλά και την μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου αλλά και την βελτίωση της ατομικής υγείας. 
AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Πηγη: kathimerini.gr

Θεοφάνεια στα παγωμένα νερά της Ρωσίας

Και ενώ στην Ελλάδα γιορτάζουμε τα Θεοφάνεια κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου, ωστόσο στην ομόδοξη Ρωσία, όπου για τις θρησκευτικές εορτές εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν το  «παλαιό» Ιουλιανό ημερολόγιο, τα Θεοφάνεια έρχονται 13 μέρες αργότερα (στις 19 Ιανουαρίου). 

Εκεί, σύμφωνα με τα έθιμα και τις παραδόσεις, ανήμερα των Θεοφανείων εκατοντάδες άνθρωποι βουτάνε σε παγωμένες λίμνες ή νερά ποταμών από άκρη σε άκρη της Ρωσίας, με θερμοκρασίες ακόμα και στους -40 βαθμούς Κελσίου.

Στη φωτογραφία: Κάπου έξω από την Αγία Πετρούπολη, την ημέρα των Θεοφανείων, ο πάγος κομμένος και με ειδική κατασκευή για να βοηθηθούν όσοι θέλουν να εξαγνιστούν στο αγιασμένο νερό την ημέρα των Θεοφανείων, ενώ οι δυο διασώστες ντυμένοι σαν αστακοί (και χρωματικά) είναι πανέτοιμοι να βουτήξουν σε περίπτωση ανάγκης.
AP Photo/Dmitri Lovetsky
Πηγές: kathimerini.gr, rusconsulate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου