5 Ιανουαρίου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 5.1.2023

Κάτι διαφορετικό σήμερα. 
Δεν πρόκειται για την Γελοιογραφία της Ημέρας αλλά για τις «Γελοιογραφίες της χρονιάς», μια απολαυστική ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, μέσα από τη σατιρική ματιά των σκιτσογράφων της «Καθημερινής», συγκεντρωμένη σε ένα τόμο-αφιέρωμα, αυτή την Κυριακή μαζί με την εφημερίδα.

Συγκεκριμένα η « 
Καθημερινή » αναφέρει:

Αν μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, τότε ένα πετυχημένο σκίτσο μπορεί να σίγουρα να μεταφέρει πολλές περισσότερες. Πόσο μάλιστα, όταν πρόκειται για τη δουλειά των κορυφαίων σκιτσογράφων της Καθημερινής, συγκεντρωμένη σε ένα τόμο-αφιέρωμα στο 2022! 


Οι Γελοιογραφίες, η ειδική έκδοση που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή, αποτυπώνει το πνεύμα και τις συνθήκες μιας χρονιάς έντονης και ιδιαίτερης. Ένας πρωτότυπος απολογισμός μέσα από τη σατιρική ματιά των Ηλία Μακρή, Ανδρέα Πετρουλάκη και Δημήτρη Χαντζόπουλου. Τρεις καταξιωμένοι δημιουργοί, τρεις διαφορετικές ματιές, τρεις ξεχωριστές προσεγγίσεις για ό,τι μας απασχόλησε καθημερινά τη χρονιά που πέρασε στην κοινωνία, την πολιτική, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Η δύναμη του κάθε σκίτσου το κάνει να ξεπερνάει τα όρια της καταγραφής, αποτελώντας ένα ουσιώδες, διαχρονικό σχόλιο, που αξιοποιεί τη δύναμη της εικόνας και του λόγου -ο οποίος κάποιες φορές δεν απαιτείται καν- με τον πιο απλό, αλλά καίριο τρόπο. Πόσο μάλιστα, όταν τα καλύτερα από αυτά είναι συγκεντρωμένα σε μία τέτοια έκδοση, αφετηρία για σκέψη -και φυσικά, γέλιο. Αν είναι να κρατήσουμε κάποια πράγματα από αυτή τη χρονιά, ένα από αυτά σίγουρα είναι και οι Γελοιογραφίες!

Γελοιογραφίες, η πιο απολαυστική ανασκόπηση της χρονιάς, κυκλοφορεί την Κυριακή 8 Ιανουαρίου με την «Καθημερινή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου