4 Ιανουαρίου 2023

Τα «Παράδοξα» της Ημέρας 4.1.2023

Οι πρωταγωνιστές του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του 1968 μηνύουν μετά από 55 χρόνια την Paramount για τη 
γυμνή σκηνή που γύρισαν ως ανήλικοι στην ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι.
Μια «μακάβρια» υπόθεση: Καταδικάστικαν 
στις ΗΠΑ μητέρα και κόρη που είχαν γραφείο τελετών και πωλούσαν μέλη των νεκρών…

Οι πρωταγωνιστές του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» μηνύουν την Paramount για παιδική κακοποίηση, που αφορά τη γυμνή σκηνή που γύρισαν ως ανήλικοι στην ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι πριν από 55 χρόνια.
Μια κινηματογραφική μεταφορά του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» που γυρίστηκε το 1968 από τον Φράνκο Τζεφιρέλι ήρθε και πάλι στο φως της δημοσιότητας κι όχι για καλλιτεχνικούς λόγους. Αφορμή, η μήνυση που κατέθεσαν η Ολιβια Χάσεϊ και ο Λέοναρντ Γουάιτινγκ και πρωταγωνιστές της ταινίας που μήνυσαν στο τέλος του 2022 την Paramount για παιδική κακοποίηση και σεξουαλική εκμετάλλευση.


Οι δύο ηθοποιοί ήταν ανήλικοι όταν γυρίστηκε η συγκεκριμένη ταινία και στην αγωγή τους υποστηρίζουν πως ο σκηνοθέτης τους είχε υποσχεθεί πως δεν θα χρειαστεί να γυρίσουν γυμνοί σκηνές και πως αντ’ αυτού, θα υπάρχει ύφασμα στο χρώμα του δέρματος στα επίμαχα σημεία. Στη συνέχεια, όμως, όπως λένε, υπήρξε πίεση να γυρίσουν τις σκηνές γυμνές αλλιώς «θα ήταν μια αποτυχία».
Την περίοδο των γυρισμάτων η Χάσεϊ ήταν 15 ετών και ο Γουάιτινγκ 16. Στην αγωγή τους κάνουν λόγο για ψυχική οδύνη και συναισθηματική δυσφορία, ενώ υποστηρίζουν πως στα χρόνια που ακολούθησαν της ταινίας, έχασαν πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες. Η αποζημίωση υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Φράνκο Τζεφιρέλι πέθανε το 2019. Η Paramount δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση μετά την αγωγή των δύο ηθοποιών.
Πηγή: Καθημερινή
Με πληροφορίες από τον Guardian.

ΗΠΑ: Μητέρα και κόρη είχαν γραφείο τελετών και πωλούσαν μέλη των νεκρών…
Η κόρη έκανε τις συναλλαγές, ενώ η μητέρα ήταν υπεύθυνη για τον τεμαχισμό των πτωμάτων.
Πρώην ιδιοκτήτρια γραφείου τελετών στο Κολοράντο καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση για εξαπάτηση συγγενών των νεκρών πουλώντας μέλη του σώματος 560 νεκρών χωρίς άδεια.

Η Μέγκαν Χες (φωτογραφία), 46 ετών, ομολόγησε την ενοχή της για την απάτη τον Ιούλιο. Λειτουργούσε γραφείο τελετών, ονόματι Sunset Mesa, και μια εταιρεία δωρεάς οργάνων, την Donor Services, στο ίδιο κτίριο στο Μοντρόουζ του Κολοράντο. Η 20ετής κάθειρξη ήταν η μέγιστη επιτρεπόμενη βάσει του νόμου.
Η 69χρονη μητέρα της, Σίρλεϊ Κοχ, ομολόγησε επίσης ένοχη για απάτη και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια. Ο κεντρικός ρόλος της Κοχ ήταν να τεμαχίζει τα πτώματα, όπως δείχνουν τα δικαστικά αρχεία.
Οι εισαγγελείς τόνισαν τη «μακάβρια φύση» του σχεδίου της Χες. «Αυτή είναι η πιο εξουθενωτική συναισθηματικά υπόθεση που έχω βιώσει ποτέ στην έδρα», είπε η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Κριστίν Αργκουέλο. 
Σημειώνεται ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι παράνομο να πωλούνται όργανα, καθώς επιτρέπεται μόνο να δωρίζονται.
Πηγές: Guardian, kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου