27 Ιανουαρίου 2023

Γεραπετρίτης: Πώς γνώριζε ο Τσίπρας για Χατζηδάκη και Φλώρο πριν λάβει την επιστολή Ράμμου;

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει πώς περιήλθαν σε γνώση του κ. Τσίπρα, ονόματα που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, προτού λάβει την επιστολή του 
προέδρου της ΑΔΑΕ, κ. Ράμμου, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας επί της πρότασης δυσπιστίας. Ταυτόχρονα, ο κ.Γεραπετρίτης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν μπορεί να επαναλάβει τη διαβεβαίωση, ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε άρση απορρήτου κρατικών λειτουργών.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση που εξελίσσεται από την Τετάρτη στη Βουλή, να απαντήσει στα εξής, μεταξύ άλλων, ερωτήματα:

-Μπορεί να επιβεβαιώσει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν υπήρξε, επί των ημερών του, άρση απορρήτου κρατικών λειτουργών; Ήδη η πρώτη αρνητική τοποθέτησή του έχει διαψευσθεί παταγωδώς, αφού προέκυψε το ζήτημα των Σαγιά και Πιτσιόρλα. «Μήπως να μας ανανεώσει τη διαβεβαίωση; Για να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουμε κάτι άλλο...», είπε ο Γεραπετρίτης.

-Ο κ. Τσίπρας ανέφερε τα ονόματα έξι πολιτών. Είχε άδεια, εκ μέρους τους, για να διαρρεύσει τα προσωπικά τους δεδομένα;

-Ο κ. Τσίπρας ανέφερε τα ονόματα έξι πολιτών. Στην επιστολή την οποία κράδαινε χθες, αναφέρονταν τα ονόματα αυτά; «'Ακρα του τάφου σιωπή, θα υπάρξει....», εκτίμησε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: «Αναφέρθηκαν έξι ονόματα. Θέλουμε σαφή απάντηση. Αυτά τα έξι ονόματα αναφέρονται στην επιστολή που του έδωσε ο κ. Ράμμος; Αν όχι, τότε πρέπει να συνομολογήσετε ότι σήμερα υπήρξε παραπλάνηση του κοινοβουλίου».

-Από μακρού χρόνου και τουλάχιστον, από τις 8 Δεκεμβρίου, στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ονομαστικά, ανέφερε τα ονόματα υπουργού και αρχηγού ΓΕΕΘΑ. «Αντιλαμβανόμαστε ότι χθες ο κ. Τσίπρας έλαβε επιβεβαίωση στο ερώτημά του. Στις 8/12 πως το γνώριζε; Αν χθες μόνον, ο κ. Τσίπρας έλαβε την απάντηση ότι αυτή φέρονται να παρακολουθούνταν, στις 8/12 ο κ. Τσίπρας ήξερε κάτι που δεν ήξερε ούτε η Βουλή, ούτε η ΑΔΑΕ, ούτε η κυβέρνηση», είπε ο κ. Γεραπετρίτης.


Γ. Γεραπετρίτης: Τέσσερα ερωτήματα για τον κ. Τσίπρα

Σειρά ερωτημάτων έθεσε, σε συνέντευξή του σήμερα στο «Κανάλι1 - 90,4», ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, στο σκέλος, εν προκειμένω, της επίσκεψης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών.

Ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε σειρά νομικών σφαλμάτων, όπως είπε.
Ειδικότερα, «νομικό σφάλμα πρώτον: προσήλθε ο κ. Τσίπρας ενόσω δεν είναι ο ίδιος ενδιαφερόμενος και χωρίς την άδεια των ενδιαφερομένων για να ζητήσει προσωπικά στοιχεία. 
Σφάλμα δεύτερον: η Αρχή δίδει στοιχεία που είναι μη προσωποιημένα, εικάζω, τα οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερμηνεύει με το δικό του τρόπο προσερχόμενος στη Βουλή. Και, ενόσω δεν υφίστανται, από ό,τι αντιλαμβάνομαι, τα ονόματα αυτά, στη Βουλή ανακοινώνει ονόματα. 
Σφάλμα τρίτον: ενόσω όλο το παρελθόν διάστημα είχαμε από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από συνεργάτες του και από τους δημοσιογραφικούς βραχίονες του ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα ονόματα, για τα οποία φέρεται να έχει αρθεί το απόρρητο της επικοινωνίας τους, μόλις προχθές φέρεται ότι ενημερώθηκε ο κ. Τσίπρας για τα θέματα αυτά. 
Και προκύπτει το εύλογο ερώτημα, πώς είναι δυνατόν όλο αυτό το διάστημα ο κ. Τσίπρας να γνώριζε κάτι το οποίο δεν γνώριζε ούτε η ανεξάρτητη Αρχή, η οποία φέρεται να έκανε τους ελέγχους το τελευταίο διάστημα, ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε η Βουλή; Μόνον ο κ. Τσίπρας το γνώριζε. 
Το τέταρτο, πιο σημαντικό ερώτημα, ένα έγγραφο το οποίο είναι απόρρητο, διαβαθμισμένο απόρρητο, γίνεται γνωστό τοις πάσι, βορά στο πολιτικό παιχνίδι. Όλα αυτά έχουν ένα στοιχείο, το οποίο δυστυχώς δεν τιμά τη δική μας κοινοβουλευτική παράδοση», συμπέρανε ο Γ. Γεραπετρίτης για το θέμα των παρακολουθήσεων.

Αναμένονται λοιπόν απαντήσεις, έστω και σήμερα, τελευταία ημέρα της συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ , amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου