17 Ιανουαρίου 2023

Τρία ερωτήματα για τη μήνυση Ν. Παππά κατά της γραμματέως Καλογρίτσα

Μήνυση κατά της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, για τα όσα ισχυρίστηκε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, κατέθεσε σήμερα, όπως είχε προαναγγείλει, ο Νίκος Παππάς.

Την κατάθεση της μήνυσης γνωστοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα από τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας σε σχετική ανάρτησή του: «Καλημέρα σας. Κατατέθηκε. Έρχονται και τα εξώδικα στους ανεμιστήρες».

Νίκος Παππάς @nikospappas16
Καλημέρα σας. Κατατέθηκε. Έρχονται και τα εξώδικα στους ανεμιστήρες.

Σχετικά υπενθυμίζονται τα εξής: 

Την Πέμπτη, 12.1.2023, η Ευθαλία Διαμαντή, ιδιαιτέρα γραμματέας του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο, όπου δικάζεται η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του έτους 2016. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μάρτυρας ανέφερε ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα, τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα». Η κυρία Διαμαντή ανέφερε ότι "από τον επιχειρηματία ζήτησαν να βοηθήσει το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού, που θα ήταν ένα κανάλι του κόμματος στο οποίο κουμάντο θα έκανε ο κ. Παππάς και το κόμμα".

Την ίδια ημέρα ο βουλευτής και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς, σε δήλωση του αναφέρει: «Η ψευδομάρτυρας γραμματέας του κου Καλογρίτσα θα κληθεί για όσα είπε στο Ειδικό Δικαστήριο να αναμετρηθεί με την αλήθεια και την ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από μήνυση που θα υποβάλλω εναντίον της».

Απαντώντας ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, εκ των δύο συνηγόρων του κ. Χρήστου Καλογρίτσα, μετέφερε στο δικαστήριο την εξής δήλωση του εντολέα του: «Ας κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν για να ακούσουν και αυτά που δεν έχουν ακουστεί».


Ανακοίνωση της ΝΔ για τη μήνυση του Ν. Παππά 

«Κατά παγκόσμια δικονομική πρωτοτυπία, ο κ. Παππάς υπέβαλε -κατά δήλωσή του- μήνυση κατά της γραμματέως του κ.Καλογρίτσα, κας Διαμαντή, αν και η ίδια δεν κατονομάζει τον ίδιο πουθενά και μιλούσε για μαύρες σακούλες που πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Δεν θα ασχοληθούμε με την τύχη μιας μήνυσης, ωστόσο τα ερωτήματα είναι αμείλικτα για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα», συνεχίζει το κυβερνών κόμμα και ρωτά:

«1. Για ποιο λόγο δεν έχει μηνυθεί και συνεχίζει να μην μηνύεται ο κ. Καλογρίτσας, ο οποίος ισχυρίζεται τα ίδια από το 2016; Μήπως επειδή φοβούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, όσα έχει να προσθέσει, όπως δηλώνει ο ίδιος, σε αυτά που έχει ήδη πει;

2. Για ποιο λόγο δεν μηνύει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τη συγκεκριμένη μάρτυρα που κατέθεσε ενόρκως και επώνυμα στο Ειδικό Δικαστήριο ότι τσάντες με επταψήφια ποσά χρημάτων κατέληγαν στο κόμμα του και τον κ. Καλογρίτσα που λέει τα ίδια χρόνια τώρα;

3. Πού πήγαιναν οι σακούλες με τα «μαύρα» χρήματα, που καταγγέλλεται στο Ειδικό Δικαστήριο, και όλα τα προηγούμενα χρόνια από τον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα, ότι κατέληγαν σε στελέχη και ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος τις παραλάμβανε και πού τις διοχέτευε; Υπό ποιου την καθοδήγηση γίνονταν όλα αυτά;».

afirimeno.com
Με στοιχεία από 
ΑΠΕ-ΜΠΕ , twitter.com

Σχετική ανάρτηση: Όταν ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας πετάνε την μπάλα στην εξέδρα στην υπόθεση Παππά - Καλογρίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου