22 Ιανουαρίου 2023

Τα «Ωραία» της Ημέρας 22.1.2023

Ξεκίνησε το Πατρινό καρναβάλι. «Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, χρειαζόμαστε ανάταση και δύναμη», δήλωσε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. 
Ο Μπαζ Όλντριν, ο τελευταίος εν ζωή αστροναύτης του «Απόλλων 11» και ο δεύτερος άνθρωπος που περπάτησε στη Σελήνη, παντρεύτηκε ξανά στα 93 του χρόνια.

Ξεκίνησε το Πατρινό καρναβάλι

Με φαντασμαγορικό τρόπο ξεκίνησε το Σάββατο το βράδυ και επίσημα το "Πατρινό Καρναβάλι", «μετά από τρία χρόνια πανδημίας και αποκλεισμού των εκδηλώσεων» όπως σημείωσε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, παρουσία πλήθους κόσμου στην Πλατεία Γεωργίου παρά την κακοκαιρία που προηγήθηκε. 

Ο κ. Πελετίδης κηρύσσοντας την έναρξη του "Πατρινού Καρναβαλιού" ανέφερε ότι «μέσα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, χρειαζόμαστε ανάταση και δύναμη», τονίζοντας παράλληλα ότι «το "Πατρινό Καρναβάλι" έρχεται να μας συνδράμει, γιατί είναι μια αυθεντική λαϊκή γιορτή, που χαρακτηρίζεται από τη μαζική συμμετοχή, τη δημιουργικότητα, τη σαρκαστική και αυτοσαρκαστική διάθεση. Μας δίνει την ώθηση να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές δυσκολίες».

Ο δήμαρχος υπογράμμισε τη συμβολή της νεολαίας της πόλης «που χάρη στην έμπνευση, τη φαντασία, τη ζωντάνια, το κέφι, την ευρηματικότητα, το σατιρικό και ανατρεπτικό πνεύμα, τη συμμετοχή, εμπλουτίζει και ανανεώνει συνεχώς τις εκδηλώσεις, καλλιτεχνικά και δημιουργικά» και προσέθεσε ότι «αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη διαφορά και σφραγίζουν ανεξίτηλα το "Καρναβάλι της Πάτρας"». Ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ οι σοκαλοτορίχτες τήρησαν το έθιμο του καρναβαλιού και έριξαν σοκολάτες προς τον κόσμο.

Ο αστροναύτης 
Μπαζ Όλντριν παντρεύτηκε ξανά στα 93 του χρόνια 

Ο θρυλικός Αμερικανός αστροναύτης Μπαζ Όλντριν, μέλος της αποστολης «Απόλλων 11» και ο δεύτερος άνθρωπος που περπάτησε στη Σελήνη, ανακοίνωσε χθες πως παντρεύτηκε την από χρόνια σύντροφό του, Άνκα Φορ, την Παρασκευή, στα 93α γενέθλιά του.

«Για τα 93α γενέθλιά μου, με χαρά ανακοινώνω ότι η εδώ και χρόνια αγαπημένη μου, η δρ Άνκα Φορ, και εγώ παντρευτήκαμε», έγραψε στο Twitter ο αστροναύτης αναρτώντας φωτογραφία του ιδίου και της Άνκα Φορ, η οποία είναι 63 ετών και εκτελεστική αντιπρόεδρος της Buzz Aldrin Ventures. «Ενωθήκαμε με τα ιερά δεσμά του γάμου στη διάρκεια μιας μικρής ιδιωτικής τελετής στο Λος Άντζελες και είμαστε ενθουσιασμένοι σαν έφηβοι» πρόσθεσε.

Είναι η 4η φορά που παντρεύτηκε ο Μπαζ Όλντριν. Οι τρεις προηγούμενοι γάμοι του είχαν καταλήξει σε διαζύγιο.

Ο Αμερικανός αστροναύτης είναι ο τελευταίος εν ζωή της αποστολής «Απόλλων 11», στη διάρκεια της οποίας ο ίδιος και ο Νιλ Άρμστρονγκ έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που πάτησαν στη Σελήνη, στις 20 Ιουλίου 1969.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, 
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου