27 Ιανουαρίου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 27.1.2023

Από τα ευτράπελα στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας: Την Τετάρτη ο Άδωνις Γεωργιάδης παρομοίασε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τον «Ραν Ταν Πλάν» (τον σκύλο του Λούκι Λουκ) και πρόσθεσε: «Τις μαγκιές σου να τις δείξεις στον Καλογρίτσα, που σου είπε ''βγάλε το σκασμό'' και τον έβγαλες». Την Πέμπτη επανήλθε λέγοντας «αυτός τουλάχιστον είναι συμπαθής σκύλος». Σχετικό σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή».

Το ρεπορτάζ (πληροφορίες από το iefimerida.gr):

Την Τετάρτη ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παύλος Πολάκης για ακόμα μια φορά «αρπάχτηκαν» μέσα στην αίθουσα της Βουλής:

Τι είπε ο Γεωργιάδης στον Πολάκη:
«Διάβαζα ένα κόμικ, τον Λούκι Λουκ. Σε αυτό υπήρχε ένας σκύλος -ομοιάζει κάπως- που τον έλεγαν Ραντανπλάν. Το χαρακτηριστικό του ήταν ότι όταν του πατούσες το πόδι στο πρώτο καρέ, αυτός αντιδρούσε μετά από 30 καρέ. Από σήμερα λοιπόν ο μεγάλος λεβέντης των Σφακίων ας ονομάζεται Ραντανπλάν. Καταθέτω δημοσίευμα που καταγράφει τους διαλόγους της προανακριτικής για τον Παππά. Σε αυτό ο Καλογρίτσας καταγράφεται να λέει προς τον κ. Πολάκη: “Είσαι βουλευτής με τα δικά μου λεφτά”. Και ρωτώ: μήνυση στον Καλογρίτσα, που σου είπε ''βγάλε τον σκασμό, γιατί είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου'', του έκανες, Πολάκη; Και έρχεσαι ένα χρόνο μετά και κάνεις μαγκιά σε εμένα; Εσύ σε εμένα; Αυτός που κατέθεσε ότι μου έδωσε ο Φρουζής 2 εκατ. ευρώ ονομάζεται Δεστεμπασίδης (σημείωση: Ο προστατευόμενος μάρτυρας “Μάξιμος Σαράφης” στην υπόθεση Novartis). Σήμερα αυτός ο άνθρωπος είναι στην μπουζού γιατί έκλεβε τα λεφτά των ανθρώπων. Ευτυχώς, Πολάκη, κανείς δεν σε όρισε δικαστή. Τις μαγκιές σου να τις δείξεις στον Καλογρίτσα, που σου είπε ''βγάλε το σκασμό'' και τον έβγαλες. Αρκετά», είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Τι είπε νωρίτερα ο Πολάκης:
«Άκου, Γεωργιάδη, και θα είμαι πολύ ήρεμος για να κρατήσω την ψυχραιμία μου... Εσάς μπορεί να σας χρηματοδοτούν επιχειρηματίες. Εμένα όχι. Εγώ έκανα εκστρατεία προεκλογική με τα λεφτά μου. Εγώ βγήκα βουλευτής έχοντας παρελθόν στο Δήμο Σφακίων, το οποίο πέντε ζωές να έχεις δεν θα το κάνεις. Εσύ πέντε ιδιοκτήτες ιδιωτικών κέντρων να σε χρηματοδοτούν δεν θα κάνεις τέτοιο έργο. Εμένα κανείς δεν με έχει στο χέρι... Εμένα δεν με έχουν καταγγείλει ότι πήρα 2 εκατ. ευρώ με βαλίτσες. Ένας διεφθαρμένος εισαγγελέας σε αρχειοθέτησε, δεν σε αθώωσε. Και όλα αυτά Κυριακή κοντή γιορτή. Θα τα ξαναδούμε αυτά».

Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στο facebook αποκάλεσε “κλόουν και κακομοίρη” τον Αδωνι Γεωργιάδη γαιτί βλέπει πως “έρχεται η φυλακή και τρέμει”.

Χθες το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης σήκωσε το γάντι και απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ γράφοντας στο twitter ότι ο Παύλος Πολάκης ακόμη φαντασιώνεται ότι θα τον κλείσει φυλακή, ενώ επανέφερε το χαρακτηρισμό Ρανταπλάν τονίζοντας πως είναι κομπλιμέντο, καθώς “αυτός τουλάχιστον είναι συμπαθής σκύλος”!.

Σχετικές αναρτήσεις:
Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας
Βουλή: Kαταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας. Μετωπική Μητσοτάκη - Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου