25 Ιανουαρίου 2023

Έχει πολιτικά κίνητρα ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ κ. Ράμος;

Απάντηση στις αιχμές που άφησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τη στάση του και τις ενδεχόμενες πολιτικές του φιλοδοξίες, δίνει ο επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος, με γραπτή δήλωσή του.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι οι συναντήσεις του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα έγιναν με πρωτοβουλία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ, όπως αναφέρει, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε ζήτησε να τον συναντήσει.

«Την πρωτοβουλία για τις συναντήσεις με τον κ. Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε την πήρα εγώ. Πάντα και οσάκις επισκέφτηκε την ΑΔΑΕ, αυτό έγινε ύστερα από δικό του αίτημα…» αναφέρει.

«Ο κ. Πρωθυπουργός ουδέποτε ζήτησε να με συναντήσει. Και τούτο έγινε προφανώς διότι είχα τακτική επικοινωνία για θέματα αρμοδιότητας της ΑΔΑΕ όλα αυτά τα χρόνια που είμαι Πρόεδρος της Αρχής, με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Γεραπετρίτη...» αναφέρει.

Υποστηρίζει ότι τίποτε δεν είναι πιο ξένο από τον χαρακτήρα του και τις επιδιώξεις του από την ανάμιξή του στην πολιτική, τονίζοντας ότι θεωρεί βαθύτατα προσβλητικό τον ισχυρισμό ότι φιλοδοξεί να παίξει ρόλο πολιτικού παράγοντα.

«Θεωρώ βαθύτατα προσβλητικό για την τιμή και υπόληψη μου τον ισχυρισμό ότι φιλοδοξώ να παίξω ρόλο πολιτικού παράγοντα. Από που αντλεί την διαπίστωση αυτή ο κ. κυβερνητικός εκπρόσωπος; Το παρελθόν μου επί 40 σχεδόν χρόνια στο Συμβούλιο της Επικρατείας και 4 σχεδόν χρόνια στην ΑΔΑΕ το αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφισβητήσεως. Περί αυτού μπορούν να μαρτυρήσουν όλοι όσοι με γνωρίζουν. Τίποτε δεν είναι πιο ξένο από τον χαρακτήρα μου και τις επιδιώξεις μου από την ανάμιξη μου στην πολιτική» αναφέρει χαρακτηριστικά

Υπενθυμίζεται ότι χθες προκλήθηκε πολιτική θύελλα μετά την Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές, όπου ο Χρήστος Ράμμος ενεχείρισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης φάκελο με τα στοιχεία που προέκυψαν από τον έλεγχο που διενήργησε η Αρχή στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ έστειλε επιστολές στον πρόεδρο της Βουλής, στα κόμματα και στον υπουργό Δικαιοσύνης με τις οποίες ενημερώνει ότι η Αρχή εντόπισε νόμιμες επισυνδέσεις για έναν υπουργό και πέντε αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Τσίπρας, που συναντήθηκε χθες και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησε παραίτηση του πρωθυπουργού. «Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί» δήλωσε.

Η κυβέρνηση απέδωσε πολιτικά κίνητρα στον κ. Ράμμο τονίζοντας ότι «τα όσα εδώ και καιρό πράττει ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, συνιστούν βαρύ ατόπημα».

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στη μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ πως «προφανώς, φιλοδοξεί να καταστεί πολιτικός παράγοντας σε μια ευαίσθητη περίοδο» και είπε ότι «τα όσα εδώ και καιρό πράττει ο Επικεφαλής της ΑΔΑΕ συνιστούν βαρύ ατόπημα. Θεσμικό και πολιτικό». Παράλληλα προειδοποίησε ότι «η σιωπή μας όλο αυτό το διάστημα δεν συνιστούσε αδυναμία, αλλά στάση ευθύνης απέναντι σε αυτό που θα έπρεπε να ήταν η ΑΔΑΕ: μια Αρχή πραγματικά ανεξάρτητη που θα λειτουργούσε στο πλαίσιο που το Σύνταγμα ορίζει. Σήμερα όμως εξέλειπε κάθε αμφιβολία».

Η πολιτική κόντρα μεταφέρεται σήμερα στη Βουλή. Όσο για την ύπαρξη ή μη πολιτικών κινήτρων στον κ. Ράμμο ο χρόνος θα δείξει σύντομα, εξάλλου οι εκλογές δεν αργούν.

afirimeno.com
Με στοιχεία από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου